X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Над 87 млн. лв. ще струва вторият воден цикъл на Смолян

3487
Над 87 млн. лв. ще струва вторият воден цикъл на Смолян
Снимка: Анита Чолакова
Вторият воден цикъл на Смолян ще е на обща стойност над 87,6 млн. лева с ДДС. Това става ясно след като се финализираха процедурите за възлагане на всички поръчки, касаещи ремонт на ВиК-инфраструктурата в областния град, съобщава кореспондентът на Actualno.com.

Вече са известни и всички изпълнители, с които предстои да се подпишат договори, тъй като решенията за избор на управителя на „ВиК“ ЕООД инж. Мариян Николов не са обжалвани, а сроковете са изтекли.

Последно станаха ясни резултатите от процедурата, проведена по договорните условия на "Жълт Фидик" – за проектиране, строителство и авторски надзор. Тя е разделена на две обособени позиции.

Консорциум „Смоляни – Конструкт“ спечели първата от тях - за реконструкция и доизграждане на вътрешната ВиК-мрежа в Смолян, за която има изработен идеен проект. Офертата на обединението с участници „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД и „АР СИ Дизайн“ ЕООД  е 37 547 280 лв. с ДДС. „Смоляни – Конструкт“ е единственият участник, стигнал до финалната права по тази позиция.

Втората позиция е за „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция на главен градски събирателен колектор“. Тя е спечелена от фирма „ИСА 2000“ ЕООД на Юлиян Инджов с оферта от  18 036 000 с ДДС. При нея има класиран и на второ място участник – ДЗЗД „Аква Билд Смолян“, с 60 000 лева по-висока цена.

По-рано през ноември месец „ВиК“ ЕООД финализира другата процедура - само за строителство по „Интегриран воден проект на агломерация град Смолян, съгласно договорните условия на Фидик – червена книга“.

Поръчката бе спечелена с оферта на стойност 27 млн. лв. с ДДС от консорциум „Пашмакли“ (с участници „Автомагистрали Хемус“ АД, „Променергомонтаж“ АД и „Автомагистрали Черно море“ АД). 

Единствен кандидат да изпълни инженеринговата поръчка за модернизация на пречиствателните станции за питейни води „Хубча“ и „Превала“ е бил консорциум „Еко Бизнес“ (с участници „Еко Традекс Груп“ АД и „Бизнес адванс тийм“ ЕООД). Неговата оферта е 702 600 лева с ДДС.

Редица забележителности в Смолян с безплатен вход през януари

Планетариумът в Смолян се включва в инициативата „Денят за вас“ на 18-ти януари с „Пътешествие в Космоса“ от 11...

Унгарско-българско обединение ще изпълни инженеринга за доизграждане на третичното пречистване (отстраняване на фосфор) към ПСОВ Смолян. Офертата на консорциум „Кристална вода Смолян“ (с участници „Обонато Билд“ ЕООД и „ПУРЕКО Кьорнезетведелми еш Газдашаги Солгалтато Корлатолт Фелельошегю Таршашаг“ ООД – Унгария“) е за  528 685 лв. с ДДС.

По договор за 757 770 лв. с ДДС Обединение "Геотех Смолян" (с членове "Геоексперт България" ЕООД, "Строй тех надзор" ЕООД и "Електра консулт" ЕООД ще изпълнят функциите на инженер по ФИДИК - Червена книга.

Строителният надзор по правилата на Жълтия Фидик е разделен на четири обособени позиции. Трите от тях, на обща стойност 1 244 520 лв. с ДДС, са спечелени от ДЗЗД „Интернорм“ (с участници „Интерпроконсулт“ ЕООД и „Стройнорм“ ЕООД) с оферти за общо 984 300 лв. без ДДС.

ДЗЗД „Смолян консулт“ (участници „Строл-1000“ АД, „Експерт Дисижънс“ ООД и „Ню Дайрекшънс“ ООД) спечели една от тях с оферта за 543 600 лева. с ДДС.

Консорциумът „Стедж Ей Ай“ спечели поръчката за внедряване на ГИС система и прилежащи софтуери за управление на водоснабдителна и канализационна техническа инфраструктура. Договорът на обединението е подписан в края на октомври и е за 1 076 280 лв. с ДДС.

Ясни са всички изпълнители на втория воден цикъл в Смолян

Вече са ясни изпълнителите на втория воден цикъл на Смолян по договорните условия на Жълт Фидик – за проектиране, строителство и ...

На първо място да осъществява дейностите по информация и комуникация е класирана фирмата „Европрограмконсулт“ ЕООД, чиято оферта е за 70 700 лв с ДДС. Предложението на ЕТ „Рекламна агенция АБ – Анелия Минкова“ да направи дизайн, изработка и доставка на рекламни печатни материали е за 9480 лв. с ДДС.  

За 48 188 лв. с ДДС "Контракс - Смолян" ще достави компютри и офис оборудване за нуждите на екипа за управление на проекта.

Интегрираният воден проект на агломерация Смолян на държавното водно дружество в Смолян е обезпечен със средства от Оперативна програма „Околна среда“. По него предстои да се подменят и изградят общо 22 км водопроводи и 46 км канализация в областния град.

По договора, подписан между управителя на "ВиК" и ексминистър Нено Димов през февруари месец миналата година, общата стойност на водния проект в Смолян възлиза на 91,3 млн. лв. с ДДС. Според изискванията на програмата обаче ДДС-то е ангажимент на бенефициера.

Първият воден цикъл на ообластния град бе изпълнен със средства от предприсъединителната програма ИСПА. Възложител тогава беше МОСВ, а проектът заедно с държавното дофинансиране възлезе на обща стойност над 81,5 млн. лв. с ДДС.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com