X
 
 

Обновяват площада на Мадан с 1 млн. лв.

1492 0
photo of Обновяват площада на Мадан с 1 млн. лв.
Снимка: Анита Чолакова
Централният градски площад на Мадан ще се обнови с 1 068 546 лв. с ДДС. Местната управа е избрала фирма „ИСА 2000“ ЕООД да изпълни строително-монтажните работи.

Средствата за целта са осигурени с постановление на Министерския съвет от 28 юли 2017 г.

Пиян падна в дере, спаси го ученик, връщал се от тренировка

Пиян падна в дере над кино „Дружба“ в Смолян, спасил го ученик, връщал се от тренировка по волейбол. На 29 декември около ...

С изпълнението на поръчката е планирано да се подобри жизнената среда, да се осигури съвременно ниво на обществено обслужване и обитаване, възможности за рекреация и спорт в централната градска част. Ще се създаде пространство, което да е емблематично за града, притегателна точка за всички.

Съществуващият фонтан ще се реконструира. Габаритът му се приблизително се запазва, местоположението му се измества в западна посока, за да попадне в централната композиционна ос. Предложена е нова съвременна форма, която представлява фигура, образувана от два шестоъгълника, като на всеки от 12-те ъгъла се издига наклонена пирамида с височина 50 см. Предвидени са три кръга от 12 водни струи всеки и една централна, ефектно LED осветление.

Предвижда се изграждане на подходяща околна среда, растителност и озеленяване, съобразени с пешеходните потоци и автомобилния транспорт.

Курбан за пътуване без катастрофи раздават днес по пътя Смолян-Пловдив

Курбан за безаварийно пътуване раздават днес по пътя Смолян-Пловдив. Месото от две големи манастирски телета бе осветено на разклона з...

Предвидени са повече места за отдих и отмора. Осветлението ще е енергоспестяващо. Функционалното зониране на съществуващия площад се запазва. Предвижда се реновиране и осъвременяване на отделните зони. Откритото площадно пространство се намалява, но запазва възможността и функцията си да приема организираните панаири и временни увеселителни съоръжения. Предложена е нова зона за рекреация между площадното пространство и фонтана, която отделя фонтана и служи като плавен преход от откритите към закрити площи.

Централното стълбище на читалище „Иван Вазов“ ще се реконструира като се разделя на две групи стъпала и се оформя голяма междинна площадка, която може да се ползва за сцена или подиум на културни и обществени събития.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Първият сняг ще падне до седмица, сочи п...

Последният работен ден от тази седмица ще бъде слънчев, с дневни температури до 30 градуса. Сутринта и вечерта термометрите ще показват...