X
 
 

Обновяват площада на Мадан с 1 млн. лв.

1526 0
photo of Обновяват площада на Мадан с 1 млн. лв.
Снимка: Анита Чолакова
Централният градски площад на Мадан ще се обнови с 1 068 546 лв. с ДДС. Местната управа е избрала фирма „ИСА 2000“ ЕООД да изпълни строително-монтажните работи.

Средствата за целта са осигурени с постановление на Министерския съвет от 28 юли 2017 г.

Пиян падна в дере, спаси го ученик, връщал се от тренировка

Пиян падна в дере над кино „Дружба“ в Смолян, спасил го ученик, връщал се от тренировка по волейбол. На 29 декември около ...

С изпълнението на поръчката е планирано да се подобри жизнената среда, да се осигури съвременно ниво на обществено обслужване и обитаване, възможности за рекреация и спорт в централната градска част. Ще се създаде пространство, което да е емблематично за града, притегателна точка за всички.

Съществуващият фонтан ще се реконструира. Габаритът му се приблизително се запазва, местоположението му се измества в западна посока, за да попадне в централната композиционна ос. Предложена е нова съвременна форма, която представлява фигура, образувана от два шестоъгълника, като на всеки от 12-те ъгъла се издига наклонена пирамида с височина 50 см. Предвидени са три кръга от 12 водни струи всеки и една централна, ефектно LED осветление.

Предвижда се изграждане на подходяща околна среда, растителност и озеленяване, съобразени с пешеходните потоци и автомобилния транспорт.

Предвидени са повече места за отдих и отмора. Осветлението ще е енергоспестяващо. Функционалното зониране на съществуващия площад се запазва. Предвижда се реновиране и осъвременяване на отделните зони. Откритото площадно пространство се намалява, но запазва възможността и функцията си да приема организираните панаири и временни увеселителни съоръжения. Предложена е нова зона за рекреация между площадното пространство и фонтана, която отделя фонтана и служи като плавен преход от откритите към закрити площи.

Курбан за пътуване без катастрофи раздават днес по пътя Смолян-Пловдив

Курбан за безаварийно пътуване раздават днес по пътя Смолян-Пловдив. Месото от две големи манастирски телета бе осветено на разклона з...

Централното стълбище на читалище „Иван Вазов“ ще се реконструира като се разделя на две групи стъпала и се оформя голяма междинна площадка, която може да се ползва за сцена или подиум на културни и обществени събития.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 0 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Страхотни новини: Шумахер вече не е прик...

Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер има значително подобрение в здравословното си състояние. Както съобщава английският "Met...

Последно в Актуално