Поставени са първите ваксини срещу син език на живоните в Смолян

5474
Поставени са първите ваксини срещу син език на живоните в Смолян
Снимка: БГНЕС

Първите ваксини срещу болестта „син език” в Смолянска област вече са направени на животните. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян председателят на Смолянската колегия на Българския ветеринарен съюз, д-р Милен Сираков. По думите му, с ваксинирането са ангажирани 27 ветеринарни лекари от областта.

Те за започнали кампанията от всички погранични райони и постепенно навлизат във вътрешността на страната. Д-р Сираков каза още, че ваксинирането на животните в областта е било възпрепятствано от бедственото положение в региона, но това не е създало някакви проблеми, тъй като разпространителят на болестта „син език” не е активен в този сезон, заради ниските температури.

Няма нови случаи на "син език"

Няма нови констатирани случаи на заболяването „син език“ на територията на страната от края на 2014 година, съобщиха от пре...

„Основната ни идея е, животните да бъдат здрави и да бъдат ваксинирани преди да пламнат отново огнища от болестта „син език” и това ние ще го направим”, каза още д-р Сираков и допълни, че ваксинацията ще продължи до тогава, докато на 100 % се мине поголовието на овцете, а това зависи единствено от наличните ваксини и от организацията на стопаните за подпомагането за извършването на ваксинацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян