X
 
 

Седмина с наркотици арестува полицията на Английския събор

2423 0
Седмина с наркотици арестува полицията на Английския събор
Снимка: Meadows in the mountains
Седмина с наркотици арестува полицията на т.нар. Английски събор, който се провежда за осма поредна година в смолянското село Полковник Серафимово.

Тази година английският фестивал „Meadows in the mountains“ („Ливади в планините“) започна на 9-ти и ще продължи до 11-ти юни.

Събирането на младежи от цял свят започва обаче от по-рано. Фестивалът, на който денонощно звучи музика – рок, хаус, джаз, техно, соул и др., с всяка година добива по-голяма популярност. Посещава се от над 500 човека, пристигащи най-вече от Великобритания, но също така от Испания, Холандия, Нова Зеландия, Канада, Норвегия и много други.

Ежегодният музикален празник е олганизиран и популяризиран чрез интернет от Бен, Деймиън, Канди и Дънкан Сас. Английското семейство има къща и имоти в Полковник Серафимово, а за терен на събора предоставя ливади, на които са собственици. Специално за събора край селото се обособява своеобразно палатково селище с около 200 палатки.

Има схема за зониране на всички дейности –палатков лагер, покрити места за хранене, медицински пункт, заслони за барове, сцени, атракциони.

Местата за палене на огън са специално отделени. Посочено е къде са резервоарите с вода, душовете, уредите за пожарогасене. Разработена е също транспортна схема. Границата на фестивала е фиксирана с оградна мрежа.

Винаги в годините обаче полицията хваща дрогирани гости или с наркотици при пътуване за събора.

Засега са задържани двама 26-годишни младежи от Ямбол и великотърновското село Шемшево с марихуана, 35-годишен от Смолян с екстази, 35-годишен от Костенец с амфетамин, 29 и 21-годишни столичани с марихуана, 31-годишен норвежец с канабис.

Actualno.com

Етикети: