Смолян е похарчил допълнителни 500 хил. лв. заради снега

9237
Смолян е похарчил допълнителни 500 хил. лв. заради снега

500 000 лв. са допълнителните разходи, които направи до този момент община Смолян във връзка с обилните снеговалежи и обявеното бедствено положение. Информацията обяви кметът Николай Мелемов.

Списъкът ще бъде предоставен на утрешното заседание на Министерския съвет, той като при посещението си в Смолян премиерът Бойко Борисов обяви, че общините ще бъдат компенсирани за направените разходи по време на бедствието.

Хиляди домакинства още са без ток, в Смолянско пак вали сняг

Родопите са под дебела пелена от сняг, а около 400 населени места продължават да са без ток и без пътища и телефони. Днес в областите К...

Градоначалникът отмени бедственото положение в общината на 16 март следобед, с изключение на село Мугла. Там още се работи по почистването и разширяването на пътя. По информация на ЕВН само шест населени места са без ток.Това са Вълчан, Змиево, Елево, Горово, Потока и Черешките, обясняват от областната администрация.

Извозеният сняг от централната градска част е около 6 500 кубика. Обстановката се нормализира и по отношение сметосъбирането и сметоизвозването на боклука.

Кметът благодари на стотиците граждани, доброволци, спасителни екипи, строителни фирми, армията, пожарната, всички структури на горските стопанства в общината и на Южноцентралното държавно горско предприятие, които помогнаха за овладяване на бедствието и справяне с тежката кризисна ситуация. Благодарение на всички тях, в Смолянска община бедствието не взе жертви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян