Социалната трапезария в Смолян ще работи и през юни

17162
Социалната трапезария в Смолян ще работи и през юни
Снимка: БГНЕС

И през месец юни ще продължи да функционира социалната трапезария в Смолян. Информацията съобщи кметът на общината Николай Мелемов. Общината ще осигури необходимите пари.

Средствата за издръжка на услугата са спрени през месец април от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. Общината пое издръжката й за месец май, а сега - и за юни. За да се поддържа тази социална услуга, са необходими около 5 хиляди лв. на месец.

Смолян намери фирма, която да събира разделно отпадъци

Общинските съветници в Смолян дадоха съгласие за сключване на договор за разделно събиране на отпадъците в общината. Това стана ясно от...

102-ма жители от Смолянска община получават храна. Най-много са ползващите тази социална придобивка в селата Търън, Момчиловци и Смилян. От месец април те получават пакети с храна за цяла седмица. Пакетите съдържат хляб, месо, сирене и основни хранителни продукти, обясняват от пресцентъра на общината.

От Смолян е било изпратено писмо до социалното министерство, за да разбере дали отново ще се осигурят средства за тази важна социална придобивка. Оттам са отговорили, че финансирането на дейностите е в рамките на бюджета, с който разполага Фонд „Социална закрила”. През месец септември общината ще има възможност да продължи предоставянето на услугата, но само за периода октомври - декември 2014 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян