Спират ремонтите по пътищата в Смолянско заради Роженския събор

486
Спират ремонтите по пътищата в Смолянско заради Роженския събор
Снимка: БГНЕС

Преустановяват се ремонтите по пътищата в Смолянска област във връзка с провеждането на Роженския събор от 15 до 17 юли, съобщиха за Радио „Фокус” – Смолян от Областно пътно управление – Смолян. Днес до обяд ще се извършват довършителни дейности по пътните настилки. През нощта в службата не са получавали сигнали за инциденти, които да затрудняват движението на моторните превозни средства. От утре се въвежда временна организация за движение на пътни превозни средства по направленията Пловдив-Смолян и Смолян-Пловдив. Затваря се за транзитно преминаване на пътни превозни средства прохода „Рожен”, участък от път Пловдив-Чепеларе-Соколовци-Смолян в отсечката от отклонението за Пампорово до село Соколовци за периода от 06.00 часа на 15 юли до 06.00 часа на 18 юли.

Преминаващите пътни превозни средства ще бъдат отбивани по обходен маршрут: Проглед – Пампорово – Смолян - Соколовци и обратно, като през този период отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3.5 т. през път Пампорово-Смолян. Промените в режима на движението ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, ще има и регулировчици. В района на събора организацията на движението ще се осъществява от служители на МВР. Поради очаквания повишен трафик по път Пловдив–Смолян се препоръчва на водачите на товарни автомобили да използват следните обходни маршрути: Пловдив-Кричим-Девин-Стойките-к.к Пампорово- Смолян и обратно, както и Кърджали-Ардино-Смолян и обратно. Остава забраната за движение на товарни автомобили над 10 тона по пътя Арда – Горна Арда заради стеснен и пропаднал пътен участък. Затворен за движение поради ремонт е пътят Смилян – разклона за село Вълчан, а обходният маршрут е Фатово – Рудозем – Бяла река и обратно.

Тази година няма да има фестивал на ягодата в Осиково

Тази година няма да се прави фестивал на ягодата в девинското село Осиково. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян Велин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян