Туристическо изложение готвят в Смолян

3496
Туристическо изложение готвят в Смолян
Снимка: Анита Чолакова

16-то поред туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона” ще се проведе в Смолян между 10 и 12 октомври. Откриването ще се състои утре, от 12 часа в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“.

Проявата се организира от Регионална туристическа асоциация “Родопи”, Организацията за управление на туристически район “Родопи” и община Смолян. От годините партньор на събитието е Министерството на туризма, областната администрация и национално представени туристически организации.     

Целта на изложението е да се срещнат представители на туристическия бизнес и техни сдружения, специалисти от общински администрации,  граждани и гости на Смолян.

Едните представят възможностите за отдих и развлечения в своите туристически дестинации, а другите получават интересуващата ги информация  и се запознават с предлагането на нови услуги.

На форума се дискутират актуални проблеми на бранша с  участието на местните и държавни власти,  бизнеса и неправителствени организации.

Форумът предлага възможности за презентация на  нови  туристически атракции, информация за  цените на туристическите услуги в зимните курорти преди  идващия  ски-сезон, установяване на нови бизнес-контакти и др.   

Тази година на 20 щанда ще се представят възможности за почивка и отдих в Средните Родопи, Пирин, Стара Планина, Витоша.

Ще бъдат демонстрирани туристически продукти от  регионите на  София, Варна, Велинград, Девин, Велико Търново, Стрелча, Поморие, Минерални бани, Банско,  Смолян и Чепеларе.

През втория ден на форума ще бъдат презентирани новости за предстоящия зимен сезон в курортите Велинград, Банско и Пампорово.

Участниците в проявата  ще могат да посетят приключенския парк в местността Амзово край Смолян, както да участват в опознавателен тур в Девинско. 

В изложението ще участват близо 80 хотелиери, туроператори, представители на местните власти и на държавни институции с отношение към туризма, специалисти от неправителствени организации в туристическия бранш от България, Естония и Северна Македония.

Ще бъде представена фотоизложбата „Села: памет и живо наследство във фотообектива“, която е част от програмата на Пловдив 2019 – европейска столица на културата.

За втора поредна година областната дирекция „Държавен фонд Земеделие“ и община Смолян организират фермерски пазар като съпътстващо събитие и в него ще се включат над 20 местни производители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян