В Смолян отбелязват утре Световния ден на ходенето

11600
В Смолян отбелязват утре Световния ден на ходенето
Снимка: Actualno

За поредна година в община Смолян ще бъде отбелязан Световният ден на ходенето. Събитието ще се проведе на 11 октомври (събота). Сборният му пункт е пред кино "Дружба".

Походът започва в 10.00 ч. по маршрут стадиона в Смолян – Пътеката на здравето до резерват – резерват "Амзово". Информацията съобщи Даниела Керкелова отговаряща за Спортните дейности в община Смолян.

Започва имунизация срещу грип в Смолян

Регионалната здравна инспекция в Смолян разполага с противогрипна ваксина Инфлувак. Тя съдържаща трите актуални за сезон 2014-2015 годи...

Участниците се регистрират на старта, ще получат талон от специално организиран за целта пункт, през който те задължително трябва да преминат. Ще получат отметка в талона, след което продължават към втората контрола и се отправят към финала, където талона се пуска в специално приготвена урна с логото на събитието. Наградите се разпределят чрез томбола в края на празника.

Предвидени са награди за най-млад, най-възрастен участник и за хора с увреждания и в неравностойно положение. Ще има забавни игри и надпревари в Горското училище в резерват „Амзово”, организирани от домакините – Сдружение „Фън ин дъ маунтин”, информира пресцентърът на общината.

Световният ден на ходенето се провежда ежегодно в целия свят от 1992 година, а в България се провежда от 1993 г. Проявата цели популяризирането на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички и като великолепна възможност за участие на хора от третата възраст и хора в неравностойно положение.

 

Сцената на Родопския драматичен театър в Смолян отново оживява

След няколко години принудителна тишина, сцената на Родопския драматичен театър в Смолян отново оживява. Първата премиера, с която нов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян