Безплатно измерване ръста на детето в Пловдив и консултиране при отклонения

572
Безплатно измерване ръста на детето в Пловдив и консултиране при отклонения
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Кампания за безплатно измерване ръста на децата ще се проведе в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. В благотворителната инициатива могат да бъдат включени деца от 1 г. до 18 г. Предвидени са и беседи с родителите, относно проблемите с растежа при малчуганите. За децата и младежите, при които се регистрират отклонения от нормалните стойности за съответната възраст, ще бъдат проведени консултации, също безплатно. Те ще се осъществят с детски ендокринолози от Отделението по ендокринология на Клиниката по педиатрия, както и с лекари от Варна.

Медици от УМБАЛ „Свети Георги“, специализирани в областта коментират, че обичайно около 50% от прегледаните деца са с някакъв проблем, свързан само с ръста или и с други нарушения. Направление за участие в инициативата не е необходимо. Препоръчително е, преди да посетят кабинета за измерване на ръста, родителите да вземат предварително от личния лекар на детето си данни за предишни измервания през годините.

Инициативата е част от кампанията „GROWINFORM“ и ще се проведе в специализиран кабинет на първия етаж в клиниката на пловдивското лечебно заведение, която се намира на булевард „Васил Априлов“ №15А. Безплатното измерване и консултиране ще протече в два дни – на 07.11.18 г. и на 11.11.18 г., от 09:00 ч. до 12:00 ч.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители