Фрагменти от картина на Владимир Димитров – Майстора плуваха във водите на Гребния канал в Пловдив

3890
Фрагменти от картина на Владимир Димитров – Майстора плуваха във водите на Гребния канал в Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Фрагменти от емблематичната картина на Владимир Димитров-Майстора "Девойка със слънчогледи" плуваха в Гребната база, в Пловдив. Необичайната картина е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

С надписи срещу гей пропагандата осъмна сградата на Фондация "Пловдив 2019"

Сградата на фондация „Пловдив 2019“, която се намира в Тютюневия град, бе нашарена през нощта с надписи срещу гей пропаганд...

Най-големият фрагмент от инсталацията бе с площ 9 на 14 метра с изображението на девойката. Около нея плуваха гигантски слънчогледи, някои от които с размер 6 на 7 метра. Спектакълът, съчетаващ изобразително изкуство, музика, танц и мултимедия, се случи върху близо 5 декара площ от водната повърхност на Гребния канал.

Нестандартната идея за представянето на творчеството на известния художник идва от Кюстендил. Проектът на Евгени Серафимов е част от официалната програма на Пловдив 2019, като платното на Майстора бе пресъздадено със 120 литра боя от млади художници.

Пускат за продажба нова партида шалове с логото на Пловдив 2019

Нова партида с шалове с логото на Пловдив – Европейска столица на културата ще бъдат пуснати в продажба в най-близко бъдеще. Това...

Освен „Девойка със слънчогледи“, след 21.30 часа присъстващите имаха възможност да се насладят и на други картини на Владимир Димитров – Майстора, изобразени чрез съвременни технологии – лазери и диодни видеостени пред трибуните на Гребната база в Пловдив.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители