Главният архитект на Варна: Възможно е "Дупката" да се превърне в археологически парк

451
Главният архитект на Варна: Възможно е "Дупката" да се превърне в археологически парк
На своето 35-то заседание Общинският съвет във Варна прие предложението общината да придобие 100% от акциите на дружеството „Централен универсален магазин”, което е собственик на т.нар. "Дупка" в центъра на града, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Според оценката на независими експерти пазарната стойност на „ЦУМ-ВАРНА” е в размер на 43,2 млн. лева. Придобиването на дружеството ще се осъществи само в случай че бъдат предоставени средства от държавния бюджет.

Кметът на Варна иска да се отмени забраната за строителство в три зони

Да се отмени забраната за строителство в уличната мрежа на ж.к. „Бриз“, местностите Св. Никола и Траката в град Варна иска ...

Главният архитект на Варна Виктор Бузев сподели какви са идеите, които могат да се реализират, ако общината придобие акциите на дружеството.

"Възможно е на мястото на дупката да има паметник на Кирил и Методий. Друга идея е районът да бъде превърнат в археологически парк, с водни атракции и малка сцена за концерти. Каквото и да се прави, то ще е в следствие на национален, а защо не и на международен конкурс", посочи той.

Така наречената "Дупка" в центъра на Варна заема площ от 3775 кв. м. между бул. „Княз Борис I”, ул. „Княз Ал. Батенберг”, ул. „Архимандрит Филарет” и ул. „Воден”.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители