Ивелина Василева: Всеки строеж около морето ще бъде подложен на детайлна проверка

617
Ивелина Василева: Всеки строеж около морето ще бъде подложен на детайлна проверка
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Бургаският депутат от ГЕРБ и бивш министър на околната среда и водите Ивелина Василева, отговори на въпроси на журналисти по повод зачестилите случаи на строителство по Черноморието. Изливането на бетон, унищожаването на пясъчни дюни и други строителни дейности на плажовете край Смокиня, Алепу и Арапя, се превърнаха в горещи теми за обществото.

По повод разораните дюни на къмпинг „Смокиня“ Ивелина Василева заяви: “Законът казва, че независимо от това, че са на частен терен, собственикът е длъжен да опазва природната забележителност. Надявам се да бъде приложена цялата строгост на закона за това нарушение и безобразие, което беше причинено, за да служи като дисциплинираща мярка и да е ясно, че никой не може и не трябва да си позволява подобно нещо. Законът трябва да бъде спазен, а контролните органи да действат адекватно и своевременно“.

„По тези случаи трябва да бъде извършена цялостна проверка, защото те са притеснителни и шокираха обществото. Когато се случи разравянето на дюната на къмпинг „Смокиня“ беше реагирано светкавично, включително беше сезирана и прокуратурата. Ние, от своя страна, отправихме въпроси към министрите на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството и на туризма, за да представят пред Народното събрание фактите за това какви проверки са извършени, какви мерки са взети и какво ще предприемат, за да не се повтарят тези нарушения“, добави още тя.

Ивелина Василева призова гражданите да бъдат бдителни за подобни нарушения и да подават сигнали, защото по този начин ще помогнат на институциите за опазване на природата.

 

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Съвет за всяка зодия за днес, 02 май 2024
Съвет за всяка зодия за днес, 02 май 2024

Овен Винаги е добре да сте нащрек, когато смятате, че трябва да защитите позицията си. Малките неща могат да се промъкнат в деня ви, лишавайки...