Майките на деца с увреждания във Враца отново на протест

1285
 Майките на деца с увреждания във Враца отново на протест
Снимка: Даниела Хитова
“Искаме оставката на вицепремиера Валери Симеонов “, каза Цветелина Кръстева, една от майките на деца с увреждания днес на пореден протест във Враца. „ Ако премиерът Бойко Борисов не се разграничи от него, ще продължим да настояваме за оставка на цялото правителство “.

Въпреки, че не вярват това да се случи, групата обидени от думите на Валери Симеонов, който ги нарече  „кресливи майки“ и, че отглеждат „уж болни деца “, и днес се събра в градинката пред известен местен ресторант.

„На нас ни писна от протести, но те не са само за нас, а искаме да пробудим целият български народ, всички майки, получаващи детски добавки от 40 лв, за хората, които са подложени на геноцид в здравеопазването и образованието “, допълни Цветелина Кръстева.

„Не можем винаги да сме на колене. Да си отиде цялото правителство, ако допуска хора като В. Симеонов да остават в управлението на страната “, уточни каузата протестиращият  Искрен Дилов.

Утре от 11 часа може да откриете майките на същото място в центъра на града, като те са решени да поддържат до последно протеста в София и се присъединяват към исканията за оставка.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители