Над 1100 участници от 23 държави се включиха в маратон Пловдив

2875
Над 1100 участници от 23 държави се включиха в маратон Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Рекорден брой участници се включиха в тазгодишния маратон Пловдив. Над 1100 са атлетите от 23 държави. Най-малкият участник е на 12 години и бяга заедно с баща си, а най-възрастният е на 68 години.

Стартът бе даден точно в 8:00 часа на площад „Стефан Стамболов“. Поздрав към участниците отправи заместник-кметът по спортни дейности в община Пловдив Георги Титюков. Маратонците трябва да изминат 42-километровата отсечка за времето от 5 часа и 30 минути. Наред с него се провежда и полумаратон, който е 21 километра и трябва да бъде изминат за 3 часа.

Стара Загора чака елитни бегачи за четвъртия си маратон

В неделя Стара Загора ще събере бегачи от цял свят, които ще се включат в четвъртото издание на Маратон Стара Загора 2019, който ще бъд...

Участниците ще преминат през по-голямата част от града, заради това поетапно отсечките по маршрута ще бъдат затваряни за времето от 8 до 13:30 часа. За кратко ще бъдат затворени за движение част от основните булеварди на града -  „Шести септември“, „Цар Борис трети Обединител“, „Христо Ботев“, „Източен“ и „Санкт Петербург“.

Тази година за първи път по време на спортното събитие отпадъците ще бъдат събирани разделно. За целта в 9 междинни пункта по трасето има  инсталирани контейнери за разделно събиране. Пластмасовите чаши и бутилки за вода на състезателите ще бъдат събирани в контейнери от доброволци. Всеки участник ще получи медал, а наградата за финалиста е 3000 лева.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители