Нови моменти, които родителите на бъдещите първолаци от Бургас трябва да знаят

1679
Нови моменти, които родителите на бъдещите първолаци от Бургас трябва да знаят
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Променят се някои от правилата за прием в детски градини, ясли и в първи клас на децата от Бургас през 2019/2020 година. Те се налагат заради нови моменти в българското законодателство, които вече са внесени и касаят образованието.

От община Бургас настояват родителете да ги разледат, за да бъдат информирани. Това им ще даде възможност да участват в дискусии и да правят предложения по темата, които предстоят. Следващата крачка на общината е, проектът да бъде внесен за разглеждане в бургаския общински съвет

Бургаската митница остава в миналото

Териториална дирекция Южна морска, ще се нарича вече учреждението, съобщават от Агенция Митници. Тя ще се помещава в същата сграда, къд...

Запазват се и много от познатите на родителете правила, а именно, че приемът ще се извършва по елетронен път, точкуването, свързано с настоящия адрес за последните три години и други. Родителите трябва да се съобразят и с факта, че не те, а детето трябва да е регистрирано на посочения адрес. Тези, кото ползват предимства при записването, трябва да докажат това с документи, които да прдставят в момента на записването.

В сайта на община Бургас, всеки родител може да се запознае подробно с новите правила.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители