Община Русе уреди трудовите си отношения с работещите в здравеопазване и социални дейности

135
Община Русе уреди трудовите си отношения с работещите в здравеопазване и социални дейности
Снимка: Община Русе
Трудът на работещите в сферите на „Здравеопазване“ и „Социални дейности“ в Русе за следващите две години ще се оценява по-високо. Това стана ясно след подписване в Община Русе на четвъртия Общински колективен трудов договор. Подпис под трудовото споразумение положиха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, Председателят на Регионалната секция на КНСБ – Боянка Димитрова и Председателят на КТ „Подкрепа“ – Кирил Черкезов. На срещата присъства и заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров.

Новото в договора е, че от 1 март 2019 г. се увеличават с до 15% заплатите на служителите, работещи в детски ясли и в детска млечна кухня, с 13% на медицинските специалисти от функция „Здравеопазване“ и с до 10% на служителите, работещи в социалните институции.

Русенско училище изгражда в подрастващите култура на хранене и здравословен живот

ОУ „Иван Вазов“ в Русе е финалист в първата фаза от програма „Нестле за по-здрави деца“. След края на фаза 1 от...

С подписването на Колективния трудов договор се определят рамките на взаимоотношенията между страните и се гарантира съблюдаването на социално-икономическите права и интереси на страните в него.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители