Пиян водач на каруца причини катастрофа край Стара Загора

961
Пиян водач на каруца причини катастрофа край Стара Загора
Снимка: МВР
На 7 септември около 20:50 часа по път II-66 48-годишен водач на лек автомобил „Опел“ на километър 47+600 предприема изпреварване на движеща се в посока запад пътно превозно средство, теглено с жива тяга, без осветление и светлоотразителни знаци, управлявано от 29-годишен мъж от с. Братя Кунчеви. При навлизането в платното за насрещно движение се блъска в друг лек автомобил. В резултат на удара 42-годишната старозагорка, пътуваща на предната дясна седалка в „Опел"-а получава контузия на гръдния кош. Тя е обслужена амбулаторно и е освободена без опасност за живота. Пътуващият на задната седалка в автомобила 19-годишен младеж от Стара Загора е с контузия на главата и е настанен е за лечение в университетската болница в областния град без опасност за живота.

Водачът на другия лек автомобил е напуснал местопроизшествието и към момента не е установен. При тестването с техническо средство на водачите за употреба на алкохол пробата на водача на каруцата отчита концентрация от 1,80 промила алкохол в издишания въздух, а на шофьора на лекия автомобил е отрицателна. 

Шофьор катастрофира с хеликоптер и избяга

Неизвестен автомобил, вероятно камион, е ударил хеликоптер на площадка в чепеларското село Павелско, но шофьорът му не е подал сигнал и...

В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Стара Загора, е образувано е досъдебно производство.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители