Премиерът огледа терена, на който ще се изгражда многофункционална зала в Стара Загора 

2859
Премиерът огледа терена, на който ще се изгражда многофункционална зала в Стара Загора 
Снимка: Актуално
Правителството вече е превело 4,5 милиона лева за проектирането на многофункционална зала в Стара Загора. Днес премиерът Бойко Борисов беше на посещение под липите, за да огледа мястото от 20 декара в парк "Артилерийски", на който трябва да се изгради съоръжението с 5200 места. Конкурсът за проектирането му, в чието задание преди време откриха недостатъци от Камарата на архитектите, отново е обявен.

Според кмета Живко Тодоров новата зала ще бъде на стойност около 15 милиона лева и трябва да е готова през 2021 година. Кметът благодари на Борисов за осигурените 1 милион лева за подмяната на водопроводните тръби от местността Бешбунар, чрез които градът получава гравитачно безплатна вода. 

Премиерът инспектира ремонтирания път Кричим-Михалково-Смолян

„Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси, с трайно повишение на доходите. От папата до Белия дом ...

Пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов обяви, че през следващите две години за него приоритет ще бъдат магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“, както и тунелът под Шипка и пътят Монтана - Видин. „Правят се толкова хубави неща, но не всичко се вижда, наложи се един хейт, един негативизъм, който не ни позволява да се усмихваме", коментира Борисов и изрази разочарование, че изнесената в пресата информация, че България е на 39-о място сред 130 страни по степен на свобода не се смята от никого за новина. 

Премиерът обяви, че са нужни около 20 милиона лева за подмяна на водопроводната мрежа в Перник, където нямало тръба, която да е "по-млада" от него. „Имаме една хубава новина - проучванията са показали, че в пещерите има вода, което ще ни облекчи. Но ще се наложи да поставим поне 80 километра нови тръби. Всеки, който е допринесъл за сегашното състояние там, ще си понесе отговорността“, беше категоричен Борисов. 

Помолен да каже какво е бъдещето на енергийния комплекс „Марица-изток“, предвид че до 2030 година Европа трябва да е с нулеви въглеродни емисии, той обяви, че трябва да се намери работещо решение в следващите 5 - 6 години. Затварянето на откритите рудници и преминаването на въглищните централи на друго гориво са неизбежно, но според премиера решението за това трябва да се вземе колективно. 

"Ние не можем с лека ръка да се откажем от мястото, където се произвежда 60 на сто от електроенергията ни, просто не можем да заменим тази бази с нещо друго", каза министър-председателят. Той заяви, че с какви по-съвременни технологии ще работят централите трябва да се избере след диалог с всички, защото в комплекса работят 15 - 20 хиляди души, които трябва да са спокойни за бъдещето си.

Стара Загора отбеляза 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода

С военен ритуал и заупокойна молитва в парк „Тракия“ старозагорци отбелязаха 175-ата годишнина от рождението на Капитан Пет...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Простак от село Банкя🤩 1 Простак от село Банкя🤩 преди 4 години Профил на трол?
    Би било добре да бъдем им информирани ежедневно къде ходи, къде какво хапва и дали редовно се изхожда ;) А да и колко завода е открил!
    : 2 !
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Искаш никъде да не ходи, нищо да не прави и ти да пищиш, че е некадърен и мързелив. ИЛИ. Искаш да го прави скромно, все едно нищо не е направил, за да може ти и другите като те от сутрин до вечер да говорите, че е некадърен и мързелив и в "таа държава" нищо не се прави. Е, вчера излезе проучване, че сме 39 в свита от 130 държави. Ама колко писане и коментари щеше да има ако бяхме на 119 място!?!? виж още ›› А сега мълчите, все едно нищо. Така де, друго е да дойде Нинова или , Атанасов или Иванов, какви сладки приказки ще изприказват, локумки, шербет... ама дали ще правят толкова???
    : 2 !