Пролетно засаждат 1213 дръвчета и цветя във Велико Търново

771
Пролетно засаждат 1213 дръвчета и цветя във Велико Търново
Снимка: Община Велико Търново
Инициативата се реализира от гражданите на старопрестолния град по проекта „Моята градинка“ на община Велико Търново. Седма поредна година, желаещите да разкрасят пространствата пред своите жилищни сгради и между блоковете, безвъзмездно получават избрани от тях дръвчета и цветя, информират от пресцентъра на общината.

Видовото разнообразие през настоящото издание на пролетната кампания включва липа, бреза и платан – общо 13 дръвчетата и хибискус, роза, лавандула, армерия, керия, форзиция, хемерокалис, лигиструм, цидония, люляк, дойция, сантолина и др. – общо 1200 цветя и храсти.

През 2019 година са одобрени 40 заявления за участие в кампанията. 90% от растенията вече са засадени и формират малки градинки със зеленина и цветя.   

Община Велико Търново изказва своята благодарност към гражданите, проявили активност и допринесли за облагородването и разкрасяването на зелените площи. Апелът към всички е да ги съхраняват и опазват.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители