Стара Загора се прости с беройската легенда Петко Петков (СНИМКИ) 

1
Стара Загора се прости с беройската легенда Петко Петков (СНИМКИ) 
Снимка: Община Стара Загора
Хиляди граждани на Стара Загора днес се простиха с легендата футболния отбор "Берое" Петко Петков, който си отиде в петък на 73-годишна възраст.  На опашката пред сградата на операта, където беше поклонението, чакаха десетки фенове на зелено-белия тим, настоящи и бивши играчи на отбора.

Последна почит пред легендата отдадоха и кметът Живко Тодоров, заместниците му Иванка Сотирова и Красимира Чахова, общински съветници.

За да се поклонят пред Петко Петков, в Стара Загора бяха и Михаил Касабов, изпълняващ длъжността председател на Българския футболен съюз (БФС), заместникът му Антон Попов и бившият президент на съюза Валентин Михов. Сред дошлите да го изпратят бяха още Димитър Димитров-Херо, Емил Костадинов, Ваня Джаферович.

 

Венци и съболезнователни адреси изпратиха министърът на спорта Красен Кралев, президентът на БФС, община Стара Загора, областният управител, футболни формации.

От фен клуб „Берое” знак на почит към легендарния футболист запалиха факли и издигнаха плакат с надпис ”Легендите не умират”. Петков е емблема на зелено-белия тим, на който не изневери и е играчът, отбелязал най-много голове за „Берое“ - рекорд, ненадминат и до днес. За направеното от него за отбора, за старозагорския и българския футбол, за Стара Загора той бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“ през 2016 г. 

"Със своя достоен живот Петко Петков ще остане завинаги в сърцата ни! Една звезда се качи на небето... Поклон!", написа кметът Живко Тодоров в съболезнователната книга.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители