Старозагорката Елеонора Драгиева покри норматив за европейско първенство (СНИМКИ)

1624
Старозагорката Елеонора Драгиева покри норматив за европейско първенство (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора
Със 179 см старозагорката Елеонора Драгиева покри норматива за участие в Европейското първенство по лека атлетика за състезатели до 23 години. Постижението й беше първият успех за леката атлетика в Стара Загора на XIX Международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме”, който се проведе вчера на стадион „Берое” в Стара Загора."Успяхме заедно, с общи усилия да възродим турнира „Самарско знаме” и той да се превърне в традиция. Благодаря и на Емилия Драгиева затова. Сигурен съм, че все повече старозагорци ще идват на стадиона, за да участват в този спортен празник. Успех на всички състезатели и нека най-добрият да победи”, пожела на откриването на турнира кметът Живко Тодоров.Денис Димитров от "Берое" е първи с 10.17 секунди в най-атрактивната  дисциплина в леката атлетика - 100 метра гладко бягане при мъжете. На 200 метра гладко бягане при жените победата е за Ина Евтимова с 23.2 секунди, а при мъжете с резултат от 21.1 секунди победи Светлин Иванов. На бягането но 400 метра при жените с 52.4 секунди победи Ирини Василио от Гърция, а при мъжете - Алекс Василев с резултат от 49.4 секунди. На 3000 м гладко бягане, завършвайки далеч преди съперничките си и резултат от 10.02.6 минути безапелационен победител е Маринела Нинева, а с време 3.45.4 минути Иво Балабанов спечели надпреварата на 1500 метра при мъжете.В скока на дължина при жените битката спечели румънката Анжела Морошану с постижение 6.45 метра, втора остана Габриела Петрова с 6.42, а трета е Александра Начева с 6.27 метра. В сектора на скока на височина при мъжете златото завоюва Андрей Скабейка от Беларус с 2.23, младата ни надежда Тихомир Иванов остана втори с 2.19, а трети е шотландецът Алан Смит с 2.15 метра.

Старозагорецът Марк Славов с резултата си от 69.49 метра остави съперниците си в сектора за хвърляне на копие далеч назад. Деян Гемиджев покри норматива за участие в Европейското първенство до 23 години с 54 метра в хвърлянето на диск, а в хвърлянето на чук победата е за Живко Господинов с 61.94 метра.

Стотици старозагорци бяха дошли на турнира, организиран от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, със съдействието на община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика. Целта му е популяризиране на леката атлетика и да се съхраняване на традициите на турнирните надпревари в България. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители