X
 
 

Стартира социално предприятие "От Актуално в помощ на уязвими групи"

1866
photo of Стартира социално предприятие "От Актуално в помощ на уязвими групи"
Снимка: Thinkstock/ Guliver
Интернет медийна група Webground стартира реализацията на проекта "От Актуално" в помощ на уязвимите социални групи. Социалното предприятие "От актуално" се позиционира като интернет социална медия към Webground, насочена към социална тематика и представяща платформа за информация и взаимопомощ на хора от уязвими социални групи, сред които хора с увреждания, лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица като безработни младежи, безработни над 54-годишна възраст, продължително безработни лица.

Социалното предприятие "От Актуално" има за основна цел да улесни достъпа до заетост и да се осигури подкрепа за социалното включване на тези уязвими групи от обществото чрез създаване на подходящи условия за тяхната професионална интеграция в сферата на социалната икономика. Селектираните лица ще работят като репортери, разположени в различни области в цялата страна, ще разработват всички теми от действителността и едновременно с това един от акцентите на бъдещата им работа и кариерното им развитие ще бъдат близките до тях теми, свързани с хора с увреждания, социално слаби и безработни.

С развитието на технологиите и масовото навлизане на интернет базираните медии голяма част от традиционните вестници и списания престанаха да съществуват. Това остави без постоянно препитание много журналисти и редактори, особено такива, които са млади и без опит, такива в предпенсионна възраст или с трайни физически увреждания. Точно затова включването им в такъв проект ще им помогне успешно да се интегрират в една работна среда и ще повишаи уменията им за работа с интернет. Лицата ще бъдат мотивирани, психологически подпомогнати, обучени и с помощта на ментори ще имат възможности за икономическа активност чрез прилагането на собствените си познания и опит , без да са зависими от пазара на труда в България.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Програма „Развитие на човешките ресурси – Процедура "Развитие на социалното предприемачество".

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Не кириз табела 1 Не кириз табела преди 9 месеца Профил на трол?
    Фабрика за тролове ли се организира?
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп 20 юни

Овен През този ден не бързайте с изводите. Може да сте в начален етап на ситуацията, но все още няма как да знаете. Запасете се с търпение. Телец Това...