X
 
 

Въвеждането на еднопосочно движение в източната част на Стара Загора продължава

1
photo of Въвеждането на еднопосочно движение в източната част на Стара Загора продължава
Снимка: Актуално
Въвеждането на еднопосочно движение по улиците в източната част на Стара Загора продължава. Към момента то се осъществява по две улици. По „Българско опълчение“ в участъка от „ Ген. Гурко“ до „Христо Ботев“ автомобилите ще се движат в посока север-юг. Движението по ул. „Стефан Караджа“ в участъка от „Христо Ботев“ до бул. „Цар Симеон Велики” ще бъде с посока юг-север двете съседни улици - „Ангел Кънчев“ и „Антон Марчин“ ще останат двупосочни.

Въпреки временното неудобство за старозагорци с въвеждането на еднопосочно движение в този район на града ще се решат доста проблеми. “Предимствата са 1 повече места за паркиране и малките улици ще бъдат облекчени от трафика и задръстванията“, категоричен беше ресорният заместник-кмет Йордан Николов на пресконференция днес. Той съобщи, че обръщането на знаците от недобросъвестни граждани възпрепятства процеса, но община Стара Загора продължава да изпълнява Актуализирания план за организация на движението (АПОД). Една от важните задачи в него е въвеждането на еднопосочно движение в зоната между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Иван Вазов“, бул. “Крайречен булевард“ и бул. „Славянски“.  

VII панорама на професионалното образование в Стара Загора (СНИМКИ)

Осем професионални гимназии и техните бизнес партньори участват в тазгодишното издание на VII областна панорама на професионалното обра...

Главният архитект Виктория Грозева съобщи, че в началото на юни ще бъдат отворени офертите за обявената обществена поръчка за обновяването на зоопарка. Финансирането на ремонтните дейности ще бъде от Фонда на фондовете. С реконструкцията ще се подобрят условията за обитателите на зоопарка Целта на реконструкцията е средата на обитателите да отговаря на европейските стандарти за отглеждането на животни в зоопаркове и да се подобри цялостно средата в него, за да стане привлекателен за посещения обект.

Арх. Грозева обяви, че на 23 май започва рехабилитацията и изграждането на водно-канализационната система на кварталите „Самара - 1“ и „Самара - 2“, които се осъществяват по ПУДООС. Предоставеното финансиране е в размер над 2 милиона лева, а общината ще съфинансира проекта с 64 хиляди лева. Ще се изградят 2124,09 метра канализационна мрежа, ревизионни и дъждоприемни шахти, сградни канализационни отклонения към всички имоти и нов дъждопреливник и отливен канал.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.