Започва безплатен курс за предприемачи във Враца

633
Започва безплатен курс за предприемачи във Враца
Снимка: iStock/Guliver
Има ли предприемачи във Враца и кой е прекия път от идеята до реализиране на продукта? На този въпрос бе даден категоричен отговор днес във Враца със старта на обучение по проект „Програма BASE – моят бизнес е моето бъдеще", съобщи кореспондент на Actualno.com от града. Той се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България".

Насочен е към активни граждани, които желаят да започнат свой собствен бизнес. Програмата е уникална по рода си, тъй като е създадена от малкия бизнес за малкия бизнес и за разлика от други подобни инициативи, разчита на частно, а не европейско финансиране. На нарочна пресконференция се събраха десетки представители на малкия бизнес и институции, кметът на Мездра инж. Генади Събков, зам. кметът на Враца Мария Попова, както и желаещи да стартират бизнес идеите си.

Близо 60% от врачани недоволни от заплащането на труда си

Анкета „Достойно ли е оценен вашият труд?“ бе проведена от Регионалния съвет на КНСБ-Враца. Допитването бе направено по слу...

Моделът на програмата обхваща курс от лекции, показващи практически пътя от идеята за бизнес до реализацията на успешна услуга или продукт, заяви пред многобройната аудитория председателят на сдружението на малкия бизнес Димитър Симеонов. „ „Благодаря на фондация „Америка за България“, че избра Враца да е един от трите града, с които да работи“, уточни Димитър Симеонов. "Обучителната програма стартира преди години в София, като след това бе адаптирана от „Америка за България“ и се реализира успешно в Средногорието. Уверена съм, че и във вашия град обучителните модули ще имат голям успех. Личната ми цел е никога повече да не чувам, че Северозападният регион е в тежко състояние.“ – коментира Нанси Шилър от “ Фондация Америка за България “.

Програмата е интерактивна, включваща ментори от реалния бизнес. Безплатното обучение е част от проект „Програма BASE - моят бизнес е моето бъдеще“. Моделът на програмата обхваща курс от 12 обучителни лекции, които ще се провеждат всеки четвъртък. В края на програмата най-добрите пет бизнес идеи, ще бъдат подпомогнати от Фондация „Америка за България“.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители