ДАНСwithme 113: Мафия или държава – тук се решава

31984
ДАНСwithme 113: Мафия или държава – тук се решава

113-ти пореден ден на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Виковете „Оставка” пред сградата на Министерския съвет отново бяха все така силни, както досега, макар че броят на хората е многократно по-малък, отколкото в началото и средата на лятото.

Според официални данни на МВР към 19:40 часа на площад „Независимост” е имало 100 души. Протестното шествие тръгна по традиционния си маршрут малко след 19:45 часа и петнадесет минути по-късно вече бяха достигнали до Народното събрание. Те блокираха движението по бул. "Цар Освободител", информира Стандарт Нюз.

Хората протестираха спокойно, развяват българските трикольори и бият с тъпани. Тази вечер те запалиха по свещ в ръцете си и се помолиха за доброто на страната. "Мафия или държава – тук се решава", пишеше на един от плакатите. Граждани споделиха, че е неприемливо народни представители да се държат по този начин със своите избраници, визирайки показания днес сутринта среден пръст от депутат, за когото се твърди, че е бил Десислав Чуколов. Някои подметнаха шеговито, че политиците няма да се почувстват добре, ако на следващите избори народът им отвърне със същите знаци и по този начин им покаже, че не е гласувал за тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com