ДАНСwithme не се отказва

11064
ДАНСwithme не се отказва

ДАНСwithme не се отказва – за 67-ми път протестът поиска оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Най-новата инициатива на протестиращите е да се събират средства за пострадало от взривовете в китайския ресторант кафене на бул. „Цар Освободител”. То стана известно с това, че неговата собственичка дава 10% отстъпка на протестиращите, като по този начин показваше своята солидарност с протестите, на които нямаше възможност да присъства заради работата си, предаде Нова телевизия.

Протестна мрежа към ЕС: Ден 64 от протестите - връх на демонстративна наглост

Протестна мрежа ще изпрати писма и доказателствен материал до европейски институции за действията на българското правителство на 16 авг...

Иначе обичайно и днес мероприятието не се различаваше от всеки друг път – протестиращите скандираха „Оставка” пред сградата на Министерския съвет. Участниците в протеста свиреха със свирки, биеха и барабани. Повечето от протестиращите носеха български флаг. Някои от тях бяха обърнали знамената си наобратно в знак на обявяване на война срещу правителството.

Друга новост днес беше, че на протеста се раздаваше вестник „Протест”, в който участници от ДАНСwithme пишат статии, информира Агенция "Фокус".

Една от протестиращите обясни, че управляващите излизат на народа 50 пъти по-скъпо от нови избори. Пред президентството на земята беше поставен голям плакат, на който пише: „България каза: Орешарски, върви си”. Друг лозунг гласеше „Орешарски не знае, че мафията излиза в отпуск”.

По данни на МВР към 20:00 часа на площад "Независимост" е имало 150 протестиращи.

Няма специална организация за 16 август, казват контрапротестиращите

Контрапротестиращите ще предоставят своя декларация относно политическата ситуация и петъчният протест в защита на правителството Ореша...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com