Депутат за бетона по плажовете: Фалшиви новини на "Зелените"

2292
Депутат за бетона по плажовете: Фалшиви новини на "Зелените"
Снимка: БГНЕС

Внесохме Законопроект за изменение на Закона за опазване на земеделските земи, за да помогнем на българските семейства. Това каза депутатът от "Обединени патриоти" Йордан Апостолов в ефира на bTV.

"Големите инвеститори знаят как да си направят нещата. Всичките хора, които ние защитаваме, са подали инвестиционни намерения по мярка 4.1 и 4.2. Те нямат намерения да строят хотели. Това са земи със земеделско предназначение. Не трябва да заблуждаваме зрителите", каза още той.

След 29 май събарят незаконните постройки на Северния плаж в Бургас

До 29-ти май няма да започнат процедури по събарянето на заведенията на Северния плаж в Бургас. Това заявиха от общинската администраци...

Припомняме, че природозащитници се събраха снощи пред сградата на парламента на протест в защита на Черноморието.Те се обявиха срещу удължаването на срока за застрояване на земеделски земи с променен статут. Протестиращите настояват да бъдат оттеглени поправките, които дават още 3 години на собствениците на земи с променен статут да ги застроят. По действащото законодателство крайният срок за строителство върху такива терени е 23 май. Законопроектът, който предизвика протеста, вече е минал през Комисията по земеделие. Вносителите на промените уверяват, че целта е да се защитят дребни собственици на земя. Природозащитниците обаче смятат, че има опит да се облагодетелстват крупни фигури в бранша.

По думите на Апостолов в повечето райони има общ устройствен план и там земите "са заминали". "Не може да се строи. Ние сме поискали справка, която трябва да получим днес. За всички случаи на заменки, които са незаконни, тече проверка в прокуратурата. Докато не се произнесе наблюдаващият прокурор, не може да се премине към промяна на тези земи", каза още той.

По думите му "Зелените" говорят само високопарни думи и не мислят за хората, както и създават фалшиви новини.

"Аз ще се подчиня на решението на групата и ако тя реши да оттеглим закона, ще се съобразя", разкри Апостолов.

Парламентът пак неглижира президента и прие Закона за земеделските земи

Напълно според прогнозите Народното събрание отхвърли президентското вето върху измененията в Закона за собствеността и ползването на з...

Заедно с него гост беше и Мария Кавлакова, организатор на протеста срещу внесения законопроект и член на "Зелените", която беше на коренно противоположно мнение. "Този законопроект трябва да се оттегли. Трябва да се измисли друг начин, за да се помогне на хората. Трябва да спрем да "плюем бетон" по морето. Снощи направихме граждански протест. Това стана, защото първият закон, който трябва да гласува новото Народно събрание, е точно този. Утре предстои първо четене на закона. Протести ще има още, ако той бъде приет", категорична беше тя.

Говорим за поредното удължаване. Първото удължаване беше през 2011 година, когато беше посочено, че земеделските земи с променен статут трябва пак да станат земеделски до шест години. Това припомни от своя страна Андрей Ковачев от „Зелените” в ефира на Нова телевизия.

По думите му емблематични в тази насока са дюните по Черноморието. Пример в това отношение е Камчийски пясъци, каза Ковачев, според когото има такива имоти, които се водят земеделски земи. Той твърди, че на много такива места има издадени разрешения за строеж и ако сега, през следващата седмица, изтече срокът за промяна на статута на съответните земи и превръщането им отново в земеделски, тези разрешителни ще пропаднат.

Когато съм урбанизирал, не съм знаел, че има срок. Това заяви един от протестиращите срещу протеста за отмяна на законопроекта на „Обединени патриоти” за удължаване с три години на връщането на земеделския статут на земеделските земи с променен статут. Не може аз да протестирам вие как ще си обзаведете вашия апартамент. Те желаят с протест да манипулират обществото, беше тезата на сегашните протестиращи. Защо се говори само за Черноморието – този закон е за цялата страна, беше изказан и друг аргумент, а природозащитниците, протестирали снощи, бяха наречени „Зелени лумпени”.

Ковачев призова да бъде променен проектозакона, така че да не става въпрос за защитени зони, за зони А и Б по Черноморието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com