Георги Лозанов: Аудиторията сама трябва да има нетърпимост към модели като ПИК

2491
Георги Лозанов: Аудиторията сама трябва да има нетърпимост към модели като ПИК
Снимка: БГНЕС

Има граници в медийната среда, при чието преминаване трябва да има реакция и да се обозначи като проблем пред обществото. Затова си подадох оставката като председател и член на СЕМ. Това каза Георги Лозанов, който хвърли оставка след искането за лиценз за телевизия ПИК.

За граница Лозанов посочи агресивната реч в мрежата, която може да почне да се превръща в норма. Според експерта в Интернет имало много свобода, но малко доверие. Когато обаче такова говорене влезе в радиото и телевизията, този тип говорене ще натрупа доверие, ще се превърне в норма, поясни Лозанов пред bTV. Той даде за пример агенция ПИК, но добави, че не говори само за медията на Недялко Недялков.

Как "бушонирането" на Джон Кери се превърна в cool новина

В края на миналата седмица, както си бях пуснала телевизора, се заслушах в лайфстайл предаването Cool на Петя Дикова. Предаването тъкмо...

Да, има надежда ПИК чрез телевизия да общува с аудиторията си по друг начин, но тя вече е заявила своята позиция. Ако се окаже, че не съм прав, значи няма толкова значение, че съм подал оставка. Важното е аудиторията да има нетърпимост към такъв модел, заяви Лозанов, който уточни, че по закон искането за лиценз за телевизия ПИК не може да бъде спряно.

Според Лозанов в България няма достатъчно инструменти, за да се ограничи езикът на омразата. Бившият председател на СЕМ разграничи поведението на ПИК от т.нар. "политически телевизии", които употребяват същия език. Говорим за медиен модел, смята Лозанов.

Същевременно собственикът на ПИК Недялко Недялков благодари за рекламата и за спестените пари за още "неродената му телевизия". На директен въпрос относно имиджа на телевизия ПИК, Недялков отговори с въпрос – откъде Георги Лозанов знае каква ще е телевизията. Бих искал да говорим конкретно – кое е жълто, кое е език на омраза. Смятам, че по принцип да говорим не е сериозно, добави Недялков. Примери има, но няма да им правя анализ, отвърна Лозанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com