Информация за участниците в опита за подобряване на рекорд на Гинес във Варна утре

1418
Информация за участниците в опита за подобряване на рекорд на Гинес във Варна утре

Във връзка с организацията за опит за поставяне на световен рекорд на Гинес във Варна ви информираме, че на 23 април от 11.00 до 16.00 часа ще бъде затруднен достъпът на МПС в района на Морска гара и на бул. „Приморски“ в отсечката от кръговото кръстовище на пл. „Славейков“ до кръстовището с ул. „Михаил Колони“.

Организаторите от Медицински университет – Варна съобщават още, че много забавления, музика и над 100 предметни награди, раздадени в томбола, очакват всички, които в Световния ден на книгата ще се запишат като българските рекордьори, участвали в най-голямата ДНК верига, съставена от хора. Припомняме, че музикантите от Ice Cream, Искрен Тончев – Искрата, Траян Костов, Христина Христова и танцовият ансамбъл на МУ-Варна ще се грижат за доброто настроение на участниците, които ще структурират веригата.Световноизвестният Джак Брокбенк ще бъде официалният съдия на Гинес, който ще наблюдава изпълнението на рекорда и ще даде своята оценка на края на събитието.

Български изпълнители се включват в рекорда за Гинес във Варна на 23 април

На 23 април в 12 часа на Южния плаж във Варна рамо до рамо ще застанат любими на младите хора български певци и музиканти, за да забавл...

Първата „Книга за световни рекорди на Гинес“ е издадена на 27 август 1954 година. Идеята се ражда през 50-те години на миналия век, когато сър Хю Бийвър, изпълнителен директор на пивоварна „Гинес“, влиза в спор по време на лов коя е най-бързата птица за отстрел в Европа. След като не успява да намери информация в никой справочник, Бийвър поръчва на близнаците Норис и Рос Макуиртър да съставят книга с факти.

Самата „Книга на Гинес“ също е рекордьор – за шест десетилетия от нея са продадени над 134 млн. копия на 21 езика в над 100 страни по света. За 60 години в „Книгата на рекордите на Гинес“ са вписани невероятен брой постижения, много от които са подобрени. Сред малкото неподобрени и до ден днешен рекорди е този за най-богат човек на планетата. През 1913 г. състоянието на предприемача Джон Д. Рокфелер се изчислява на около 185 млн. лири – еквивалент на днешни 114,4 млрд. лири.

Подобряването на рекорда за най-голяма ДНК верига, съставена от хора, започва в 12.00 часа на южния плаж във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com