Как да приготвяме здравословна храна?

40007
Как да приготвяме здравословна храна?

Храненето винаги е било сред най-големите удоволствия за човека. Древните народи знаели много за храната. Считали я за благословия, но знаели, че тя може да се превърне и в проклятие. Храната е свързана не само с физическото, но и с духовното благосъстояние на човека. Неслучайно тя е важен елемент във всяка религия и присъства в религиозните ритуали и до днес.

 

Готови ли сте за голямото почистване след ремонта?

Лятото е сезонът на отпуските и почивките, но и време за освежаване на дома. С настъпването на есента вероятно идва и краят на дългия р...

За модерния човек храненето е неотменна част от здравословния начин на живот, към който се стреми. Дори нещо повече, съвременните хора все по-често поставят знак за равенство между хранене и здраве. И с право.

Данните на Световната здравна организация показват, че само в САЩ ежедневно 320 човека губят живота си, заради заболявания, предизвикани от неправилно хранене. Над 2 милиарда страдат от затлъстяване, като се предвижда броят им да достигне 3,6 млрд. до 2025 г. Неправилното хранене е основна причина за множество сериозни заболявания като диабет, сърдечно-съдови болести, рак.

Коя храна е здравословна? Отговорът е прост – тази, която е приготвена правилно. Често хората, които искат да се хранят пълноценно, се фокусират върху избора на продукти, и не обръщат толкова внимание на начина на готвене. Да вземем за пример зеленчуците. Никой не оспорва ценните им съставки. Не всеки си дава сметка обаче, че след като ги сварим, витамините и полезните вещества се отделят във водата, която изхвърляме, а ние консумираме продукта без никаква хранителна стойност. Друг пример е телешкото месо. То присъства в много здравословни диети, но малко се знае за това, че трябва да се приготвя без добавяне на допълнителна мазнина. Въпросът с използването на сол също стои пред тези, които искат да се хранят здравословно – те знаят, че солта им вреди, но от друга страна, без нея, храната не е вкусна.

В стремежа си да се хранят здравословно, по-добре информираните хора се стараят да приготвят храната си без вода, мазнина и сол. Но това може да се окаже голямо предизвикателство и усложненията да откажат и най-големия почитател на хубава храна.

Едно от основните условия, които трябва да са налице, за да можем да приготвяме здравословно храната си, това е използването на подходящи съдове. Те трябва да не загарят, ако варим без вода, да не залепват, ако печем/пържим без мазнина и в същото време да запазват храната вкусна, дори и без да добавяме сол.

За да съхраним младостта си, трябва да се храним здравословно

За да запазим красотата и младостта си, изразходваме много средства за козметика и процедури против стареене, въпреки факта, че можем с...

Именно с тази идея са изработени съдовете на Zepter – Masterpiece Collection, които са създадени по специална патентована технология. Те имат трипластово акутермално дъно от неръждаема стомана, благодарение на което след като съдовете първоначално се загреят,  процесът на готвене се поддържа от натрупаната в многопластовата конструкция топлина, а подаването на енергия се изключва. Образува се тъй наречения „затворен цикъл” и храната се приготвя в собствените си сокове. По този начин не е необходимо да се добавя вода, мазнина и сол, както е при традиционното готвене, а храната запазва полезните вещества, които се съдържат в нея (витамини, минерали, протеини, макро- и микроелементи), както и вкусовите си качества. 

Приготвената в съдовете на Zepter храна е не само по-здравословна, но и изглежда по-добре и е по-вкусна, защото запазва естествения си вкус и аромат.

Наричат съдовете на Zepter шедьоври, не само заради несравнимите им харакстеристики, но и заради красивия им дизайн. Освен специалното тройно акутермично компактно дъно, Zepter – Masterpiece Collection, имат още няколко патентовани отличителни характеристики: термоиндикатор, който контролира процеса на готвене без да е необходимо да се вдига капака; топлоизолиращи дръжки, които не се загряват; ръбове на съда, които подпомагат процеса на кондензацията и не позволяват разливане; капак, който запечатва херметически съда и осигурява протичането на затворения цикъл. 

Как да приготвим вкусна и полезна храна?

Знаете ли, че една от основните причини за хроничните заболявания се оказва неправилно приготвената храна? По неправилен начин, в непод...

Допълнителна полза от употребата на съдовете на Zepter е това, че времето за готвене се намалява с до 80%, а разходът за електроенергия спада до 60%.

Най-важното им предимство обаче си остава възможността за приготвяне на здравословна храна. Изследванията показват, че при готвене със системата на Zepter, без добавяне на вода, се запазват естествените хранителни елементи: 72% повече витамин А, 252% повече калций, 336% повече фосфор и дори 83% повече желязо. При печене или пържене без добавяне на мазнини, говеждото месо съдържа 67% по-малко мазнини, пилешкото месо 51%, а яйцата дори 81% по-малко мазнини, отколкото когато са приготвени в други съдове.

Хранете се здравословно, живейте по-дълго! Tова се превръща в мисия на Zepter, с която стават известни в целия свят.  

Научете повече за правилния метод на готвене за дълъг и здравословен живот - на сайта на ZEPTER в България, в шоурума на компанията на бул. „Тодор Александров” 28 в София, или на телефон: 02 988 44 58.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com