X
 
 

КЗК пак се захваща със сделката между Нова и "Нет Инфо"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще гледа отново искане на Nova Broadcasting Group да придобие 100% от "Нет Инфо" АД, което е подадено още по времето на шведските собственици на най-голямата медийна група у нас, съобщава в. "24 часа". Nova Broadcasting Group притежава 70% от сайтовете "Нет Инфо", 30% са разделени между Радосвет Радев и сина ми Христо Христов - 27% и 3%.

Съгласно информацията, КЗК се захваща със случая заради решението на ВАС. Комисията вече е гледала казуса, когато чешкият милиардер Петр Келнер искаше да купи "Нова". КЗК припомня, че през миналата година спря производството по придобиване от "Нова" на "Нет Инфо" до приключване на съдебен спор.

Темата с качеството на словото пак стана водеща в Nova Broadcasting Group

След като всички активи в Nova Broadcasting Group станаха собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, сътресенията в различните м...

Трудната продажба на 30-те процента сайтове започна по настояване на Петр Келнер. Чехът е обявил по онова време, че желае да придобие 100% от цялата собственост на Нова тв. Затова и шведските собственици възложили на изпълнителния директор Дидие Щосел да закупи 30-те процента на Радев. До сделка така и не се стигна след дълги и безрезултатни преговори със собственика на "Дарик радио". В хода им се появяваха различни цифри, които не бяха официално отречени. Щосел, по чието време "Нет Инфо" става част от Nova Broadcasting Group, е оценявал сайтовете на 17 млн. евро - на тази цена вероятно той ги е закупил през 2013 година от Радев. Собственикът на "Дарик" оставя при сделката 30% за себе си и своя син. През 2018 година Радев обаче оценявал "Нет Инфо" на 50 млн. евро. Така според Щосел Радев трябва да получи 5 млн., а според оценката на Радев - 15 млн. евро.

Двамата не стигат до сделка и братята Георги и Кирил Домусчиеви наследяват от шведските собственици като съдружници в “Нет инфо” Радосвет Радев и Христо Христов. Следва нова серия от безрезултатни преговори. Междувременно изпълнителният директор на групата сайтове Христо Христов беше принуден да напусне "Нет Инфо" и отвори нова медия - Dsport. Какво каза Христов пред Actualno.com при скандалното си напускане, включително за евентуалната сделка - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 15 септември

Овен Тази неделя ще бъде разкрито ваше намерение. Ако е било благородно, то няма от какво да се притеснявате. Телец Днес не оставяйте вашата...

Последно в Актуално