КЗП затяга контрола върху промоциите

5931
КЗП затяга контрола върху промоциите
Снимка: Getty Images/Guliver

Комисията за защита на потребителите (КЗП) отправя съвет да подхождаме рационално, когато ни атакуват със специални оферти и промоции и да не се поддаваме на примамливи предложения за покупки само заради придружаващите ги бонуси и подаръци.

Практиката показва, че хората трудно устояват на офертите с обещания за отстъпки и "комплименти" и понякога взимат емоционални решения за покупка, без да обмислят дали реално се нуждаят от стоката или услугата, която им се предлага "с преференции", съобщиха от КЗП.

В момента комисията работи по сигнал на потребител, свързан с промоция на верига бензиностанции. През лятото подобни оферти зачестяват. В тази връзка председателят на КЗП Димитър Маргаритов възложи извършването на по-активни проверки на актуалните промоции относно обявяването на условията и правилата, при които те се провеждат.

Утре, 21 май, Маргаритов е поканен да присъства на откриването на новия туристически сезон в к.к. "Св. Св. Константин и Елена". На събитието от страна на комисията ще бъдат още Константин Арабаджив – член на КЗП, и Илиян Станоев – директор на регионалната дирекция във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com