Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важното за деня: 16 април, 2023 година

16 април 2023, 20:00 часа • 4681 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 apr.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Христос Воскресе! Това е поздравът, с който всеки християнин днес се обръща към ближния си. Както всеки друг значим християнски празник и днешният Великден е ден, в който да се вгледаме в душата си, да се смирим, да поискаме прошка от близките си и да направим усилие да бъдем по-добри - не само днес, но и занапред, за да живеем всички в един по-красив и мирен свят, който ще бъде за нас и за децата ни. Нека да ценим и се радваме на малките неща, правим добрини всеки ден, подаряваме усмивки с повод и без повод.

РУМЕН РАДЕВ УЧАСТВА В ПРАЗНИЧНОТО БОГОСЛУЖЕНИЕ ЗА ВЕЛИКДЕН

Президентът Румен Радев участва в празничното богослужение за Възкресение Христово в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. 

БЪЛГАРСКА СЛЕДА В РУСКИТЕ МАНИПУЛАЦИИ ЗА БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА

"По данни, оповестени в български медии, в хода на експерименти в град Харков, са загинали 20 украински войници и още 200 са били хоспитализирани". Това дословно пише в доклад от 200 страници на тема "създаване на биолаборатории в Украйна от американски специалисти". Докладът беше представен пред специализирана парламентарна комисия на долната камара на руския парламент (Дума).

ПРОУЧВАНЕ: ТРЯБВА ДА РАБОТИМ НАД 100 Г., ЗА ДА ИЗКАРАМЕ 1 МЛН. ЕВРО

Колко години трябва да се труди обикновен човек, за да заработи 1 млн. евро? На този въпрос отговаря любопитно проучване на портала Picodi.com. В класацията са включени 102 държави от всички континенти.

БАХМУТ СЕ ДЪРЖИ, СВИДЕТЕЛСТВА ЗА НАРЕДЕНИ ОТ ПРИГОЖИН ЕКЗЕКУЦИИ НА УКРАИНЦИ (ВИДЕО)

Държим западната част на Бахмут, Ивановско (5-6 километра югозапад-запад от Бахмут) и Хромово (2 километра западно от Бахмут). Това е кратката информация в украинския телеграм канал "Бахмутски демон", касаеща развитието на бойните действия в най-горещата точка на фронта в Украйна в момента. Каналът е списван от украински военни източници, които се намират в Бахмут.

ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР: БЪЛГАРИЯ СЪЩО ОБМИСЛЯ ЗАБРАНА ЗА ВНОС НА УКРАИНСКО ЗЪРНО

България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече обявиха Полша и Унгария, съобщи в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев, цитиран от БНР.

КОРОНАВИРУСЪТ В БЪЛГАРИЯ: ПРОЦЕНТЪТ НА ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ПРОБИ ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ

Броят на новите случаи на коронавирус се увеличи и като абсолютно число, и като процент, сочат данните на Единния информационен портал. 76 са новите заразени за денонощие, като те бележат лек ръст от 3 спрямо предходния отчет, когато бяха отчетени 73 случая.

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА: ПЛАТОТО НА ДЕВЕТАТА ВЪЛНА СЕ ОТЛАГА

Очакваното с нетърпение плато в деветата вълна на Ковид заразата в България от началото на пандемията се отлага. За девета поредна седмица новите случаи на коронавирус в България вървят нагоре, но хубавото е, че заболеваемостта няма нищо общо спрямо това, на което бяхме свидетели в най-тежките дни на пандемията и все още е далеч от ниво на каквато и да е тревога.

ЕК ОПРЕДЕЛИ КАТО "НЕПРИЕМЛИВИ" ЕДНОСТРАННИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ПОЛША И УНГАРИЯ ЗА ВНОСА НА УКРАИНСКО ЗЪРНО

Зърнени култури и десетки други хранителни продукти от Украйна вече няма да влизат в Полша и Унгария, след като двете страни наложиха временна забрана на вноса.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес