Най-важното за деня, 30 юли 2023 г.

13436
Най-важното за деня, 30 юли 2023 г.
Снимка: iStock

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 30 юли 2023 г.

ГОЛЯМ ВЗРИВ СЛЕД НОВА АТАКА С ДРОНОВЕ СРЕЩУ МОСКВА (ВИДЕО)

Три украински дрона бяха свалени над Москва рано в неделя, съобщи руското военно министерство при нападение, което затвори за кратко международно летище, предаде АФП. Съгласно руската версия, един от безпилотните самолети беше свален в покрайнините на града, други два били "обезвредени от комплекс за електронна война" и разбити в офис комплекс. Никой не е пострадал, според руската информация.

АРЕСТУВАХА ГЕОРГИ НИКОЛАЕВ: СОЧЕН ЗА ИЗВЪРШИТЕЛ НА БРУТАЛНОТО НАПАДЕНИЕ НАД МЛАДО МОМИЧЕ В СТАРА ЗАГОРА

Задържаха сочения за извършител на бруталното нападение над младо момиче в Стара Загора - Георги Николаев рано тази сутрин, научи БНТ. 

ЗВЕРСТВОТО С МАКЕТЕН НОЖ Е ТРЕТАТА ПОДОБНА ПРОЯВА НА ОБВИНЯЕМИЯ ГЕОРГИ НИКОЛАЕВ

Георги Николаев, който е обвиняем за нападението с макетен нов над 18-годишно момиче, има две подобни прояви в миналото си. Първото е завършило с административно наказание, а второто - с пробация. Това съобщи старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР-Стара Загора, по време на специална пресконференция по случая. Христов уточни, че Николаев стриктно е изпълнявал мярката пробация.

НОВИ ОБЕЩАНИЯ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ И БЪРЗИ ДЕЙСТВИЯ ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

Прокурорите, освен длъжностни лица, са и български граждани, които напълно споделят силния гняв и дълбокото възмущение, което обществото изразява от двата случая на неоправдана агресия и нечовешка жестокост, проявени преди месец в Стара Загора и преди дни на плажа в Поморие. Това коментира и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в обръщение.

КИРИЛ ПЕТКОВ: ДОКАТО РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ СЛУЧВАТ, МНОЗИНСТВАТА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ УКОРИМИ

Животът на правителството зависи от дисциплината на всеки от участниците, каза пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

МАРИЯ ГАБРИЕЛ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ИЗДЪРЖИ, ДОКАТО ИМА ДИАЛОГ И РАЗУМ

"Докато има диалог, разум и механизъм, по който да се вземат решенията, правителството ще издържи. Надявам се с премиера акад. Николай Денков да продължаваме да даваме положителен пример, защото, когато има диалог, аргументи, когато се търси най-доброто решение, това дава резултат и носи стабилност и предвидимост". Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

БОЙКО БОРИСОВ ОТ КАСПИЧАН: РАДЕВ НЕ Е ВЕЧЕН, СЛУЖЕБНИТЕ КАБИНЕТИ ДОНЕСОХА ХАОС И ЧУДОВИЩНА ИНФЛАЦИЯ (ВИДЕО)

Президентът Радев не е вечен! Служебните кабинети донесоха хаос и чудовищна инфлация. Знайни и незнайни хора, посочени от един човек, се упражняваха две години и половина и резултатът е безвремие! Това е диктатура!  Ей сега, минах по магистралата. Щеше да е готова от Търново до Търговище, а сега - нищо. Безвремие!

ПУТИН ПО БЕЛИ ГАЩИ ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА: ГОВОРИ ЕДНО, СТАВА ДРУГО (ВИДЕО)

Издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин изпадна в серия от пародийно-комични ситуации по време на специално организирано събитие, в което "разяснява" най-важното за войната в Украйна.

ЗЕЛЕНСКИ: ВОЙНАТА СЕ ВРЪЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ (ВИДЕО)

Войната се връща на територията на Русия, а  руските военни претърпяха банкрут на бойното поле. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски по повод 522 дни от началото на войната. 

ПАК ЖЕСТ НА ДОБРА РУСКА ВОЛЯ: РУСКИ ВОЕННИ БЛОГЪРИ АЛАРМИРАТ ЗА ПОРЕДНА ПОЗИЦИЯ (ВИДЕО)

Става въпрос за т.нар. участък на фронта "Времевски", на линията на селата Старомайорско - Урожайно. Старомайорско беше превзето от украинците преди няколко дни. Урожайно е буквално до него, от другата страна на река Мокри Яли, на 9 километра южно от Велика Новоселка.

КИТАЙ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА: ИЗВОДИТЕ НА ПЕКИН ЗА БЪДЕЩЕТО

Китай не смята войната в Украйна за повратен момент и за някакво извънредно голямо събитие. Пекин по-скоро я оценява като "прокси война" на САЩ, която Вашингтон използва, за да раздели света на демокрации и автокрации, а така да злепостави китайската държава за това какъв избор е направила за руската агресия. Това гласи доклад от този месец на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП), озаглавен "Китайският дебат за руската война и значението му за света". В документа се цитират интервюта с китайски анализатори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com