Новини или Novini - картината на печата за 11 декември

3184
Новини или Novini - картината на печата за 11 декември
Снимка: iStock/Guliver

10 декември бе белязан с новината за поскъпване на водата. Излязоха и нови подробности за делото на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева. Ето какво са избрали вестниците за водещите си заглавия в днешния 11 декември.

Сега

Изданието извежда на водеща позиция новината за ценовия скок около Нова година. Задава се и сериозно увеличение на разходите за бита - водата ще поскъпне от 1 януари, като най-сериозен ще е ударът за домакинствата в Ямбол, където цената ще достигне близо 3 лева (2.911 лв. с ДДС). За София планираното повишение е около 9.3% до 2.58 лв. с ДДС. Друг акцент във вестника е отказът на антикорупционната комисия да отговори на въпроса на медията дали вече има установени разминавания в декларациите за имущество и конфликт на интереси на хората на висши държавни длъжности. От пресслужбата на комисията са поискали питането да мине по реда на Закона за достъп до обществена информация. 

24 часа

Изданието информира, че до 2019 година митниците в този им вид ще бъдат закрити и ще последва преструктуриране. Според финансовия министър Владислав Горанов по този начин ще се постигне облекчаване на администрацията от излишни структури. Ще има едно централно управление и пет териториални дирекции - в Тракийска, Югозападна, Дунавска, Северна морска и Южна морска, а именно финансовият министър ще може да ги преструктурира. В централното управление се удвояват служителите - от 560 на 1304 души, като те ще се преразпределят по различни дирекции. Каква радост - повече митничари, това е реформа! Вестникът разкрива и част от противоречивата душевност на Волен Сидеров, който коментира изложбата с акварели на бившия министър на културата Вежди Рашидов.

Труд

Вестникът е избрал за водещо заглавие, че Европа е дала отлична оценка за пътищата ни. Не, не е 1-ви април - изданието твърди, че асфалтът отговарял на всички стандарти. Друг акцент в изданието е бъдещето преструктуриране на Правителствена болница в лечебно заведение за лекуване на деца. 

Монитор

Изданието извежда на преден план поскъпване на насъщния. Според прогнозата не експертите скъпият ток ще вдигне цената на хляба с 10%, а на колбасите - с 5 на сто. Поскъпване се очаква и при млякото, безалкохолните, дрехите и обувките. Вестникът отразява и новите разкрития по казуса "Иванчева", станали възможни, благодарение на записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства. От тях се разбира, че прилагането на СРС е започнало през първата половина на месец февруари 2018 г. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com