Новините: Най-важното за деня, 14 декември

1024
Новините: Най-важното за деня, 14 декември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com Ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 14 декември.

БОЙКО РАШКОВ: ЦАЦАРОВ Е ЗАБРАНИЛ НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ ДА НИ СЪТРУДНИЧАТ

Националното бюро за контрол на СРС е възпрепятствано в работата си, като пред парламента по въпроса имаше манипулация от страна на не кого да е, а от главния прокурор, че това не е вярно. Това заяви ръководителят на бюрото Бойко Рашков.

СИМЕОНОВ СКОЧИ НА БОРИСОВ: ИЗРАБОТИ МЕ, НЕ ИСКАМ ДА ГО ВИЖДАМ!

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че предложенията му за промяна на концесионния договор за "ски зона - Банско" и изграждане на втори лифт са били саботирани от министър-председателя Бойко Борисов.

ПУТИН СЕ НАДЯВА ТРЪМП ВСЕ ОЩЕ ДА ИСКА ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ (ВИДЕО)

Аз не съм човекът, който трябва да оценява Тръмп. Това е задължение на американския народ, който го е избрал. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на традиционната си годишна пресконференция.

ПАРИТЕ ПО ПЛАНА "ЮНКЕР" - С 500 МЛРД. ЕВРО ПОВЕЧЕ, БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС БЕЗ НИТО ЕДИН МАЩАБЕН ПРОЕКТ

Европейският фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), или т.нар. план "Юнкер", беше увеличен с допълнителни 500 млрд. евро, за да може чрез тях да привлече повече проекти. Планът ще работи до 2020 година, реши Европейският парламент.

63% ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ АЕЦ "БЕЛЕНЕ"

63% от българите одобряват изразената от правителството готовност да строи АЕЦ „Белене”, а 26% реагират негативно на анонса. Това показват данните от експресен сондаж на „Галъп интернешънъл” сред 800 души. 

ПО-ВИСОКАТА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ПРЕЧИ НА НЯКОИ ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ

Някои от колегите в общинските болници, които бяха "нарочени" за фалит, са силно притеснени. Това заяви д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници в България.

МЕНДА СТОЯНОВА ПОЛУЧИЛА ТИТЛАТА "ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА" ЗАРАДИ ЛОБИ ПРЕД МС

Никога не съм предполагал, че можем да удостоим политик с това почетно знание, но то стана, защото Менда Стоянова си свърши работата.

ДЕПУТАТИТЕ ОТХВЪРЛИХА ВЕТОТО ВЪРХУ ЛЕКАРСТВЕНИЯ МОРАТОРИУМ

Народното събрание окончателно отхвърли ветото, което наложи президентът Румен Радев на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.

ПРОУЧВАНЕ: ПОЛИТИКИТЕ В СТИЛ ЕС СА ДОБРИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА НЕРАВЕНСТВОТО

Политиките в стил ЕС са най-подходящи за намаляване на глобалното неравенство и бедност, съобщи екип от икономисти в четвъртък, предупреждавайки за катастрофа, ако зашеметяващата концентрация на глобалното богатство остане непроменена.

ПОСЛЕДНО: ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ НАЗНАЧАВАТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ОРГАН

Народното събрание ще назначава председателя на новия антикорупционен орган. Това решиха депутатите с приемане на текстове от законът за антикорупция, предложен от ГЕРБ.

ТРИ СТОЛИЧНИ КВАРТАЛА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ

Троен паралелен протест "Заедно срещу лошия въздух!" на Красна поляна, Западен парк и Овча купел организират през Facebook хора от трите квартала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com