Новините: Най-важното за деня, 15 февруари

3277
Новините: Най-важното за деня, 15 февруари
Снимка: Прессекретариат на президента

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важното от днешния четвъртък (15 февруари).

РАДЕВ КОНТРААТАКУВА БОРИСОВ НА ТЕМА "ПЕЕВСКИ"

Президентът Румен Радев определи за "груба манипулация" думите на премиера Бойко Борисов, че началникът на президентския кабинет Иво Христов е свързан с депутата от ДПС Делян Пеевски.

БОРИСОВ: РАДЕВ ДА СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА, АКО ИМА ДАННИ ЗА МОЙ БИЗНЕС С ПЕЕВСКИ

Министър-председателят Бойко Борисов призова президента Румен Радев да сезира прокуратурата и други институции по своя преценка, ако има данни за бизнес отношения между Борисов и депутата от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски.

ПЕЕВСКИ: БОРИСОВ И РАДЕВ ДА СЕ РАЗБЕРАТ КАТО ГОЛЕМИ МОМЧЕТА И ДА НЕ МЕ НАМЕСВАТ

Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета. Това пише депутатът от ДПС Делян Пеевски в изявление до медиите във връзка с престрелките между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

ОЧАКВАНО - БСП НЕ ПОКАЗА СРАМ И НЕ ПОИСКА ЖАБЛЯНОВ ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА

БСП няма да подкрепи искането на ГЕРБ за оставка на червения депутат и зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов.

ЖАБЛЯНОВ: ЗА КАКВО ДА ПОДАВАМ ОСТАВКА, МНОГО ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАМ БСП ДА МИ Я ПОИСКАТ

За какво да подавам оставка? С какви мотиви, не виждам мотиви? Това попита зам.-председателят на НС и депутат от БСП Валери Жаблянов в отговор на въпрос за скандалната му позиция, че Народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие".

КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ИЗПРАВЯ БРЮКСЕЛ ПРЕД ДИЛЕМА

последните 11 години България е обект на специален мониторинг за прилагането на принципите на правотата държава. Корупцията в страната все още не е изкоренена, но Брюксел вече разглежда алтернативи на специалния надзор, отбелязва швейцарският вестник Die Neue Zuercher Zeitung.

"ЗЕЛЕНИЯТ" ПРОТЕСТ ПАК ПОИСКА ОСТАВКАТА НА НЕНО ДИМОВ, ПОДАДЕН Е СИГНАЛ В ДАНС СРЕЩУ НЕГО

"Нено – вън, оставка и затвор" – с този вик пред сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за пореден четвъртък се събраха природозащитници и симпатизанти на "За да остане природа в България" и "Зелените".

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТХВЪРЛИХА ВЕТОТО НА РАДЕВ ЗА СТРОИТЕЛСТВО В НИВИ

Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев върху поправките, свързани със земеделските земи, които улесняват промяната на предназначението на земеделски земи и застрояването им.

ДОНЧЕВ: НЕСЕРИОЗНО Е НЯКОЙ ДА ТВЪРДИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА КОРУПЦИЯ

Корупцията е реалност. Абсолютно несериозно е някой да твърди, че в България няма корупция. Опити винаги има, съществения въпрос е как държавата се справя с тези опити. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев в ефира на БНТ по темата с корупцията у нас и в Европа.

БЪЧВАРОВА ЗА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ - ЩЕ СЕ ТЪРСИ КАК ДА СЕ ПРИЕМЕ СЪС СЪГЛАСИЕ

Необходими са процедури, които да доведат до общо съгласие по Истанбулската конвенция. В процедурата по разбирането загубихме какъв е смисълът на документа. Това заяви началникът на политическия кабинет на Бойко Борисов и бивш вътрешен министър Румяна Бъчварова.

ЗАГРИЖЕНОСТТА НА САЩ ОТ ПАКТА ЗА ОТБРАНА НА ЕС БЕЛЯЗА ФОРУМ НА НАТО

Министрите на отбраната на стланите от НАТО се събраха на разговори на фона на притесненията на САЩ по отношение на пакта за сътрудничество в областта на отбраната на ЕС и все по-напрегнатите отношения между Вашингтон и Турция.

ФЕОДАЛНИ ВЛАДЕНИЯ ЛИ СА МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ У НАС?

Феодални владения ли са малките градове у нас? Утвърдителен отговор на този въпрос даде ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Той потвърди, че цели райони в страната са феодализирани и се управляват от кметовете на управляващата коалиция на шуробаджанашки принцип.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com