Новините: Най-важното за деня, 27 декември

3300
Новините: Най-важното за деня, 27 декември
Снимка: Pixabay

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин. В него може да проследите най-важното за третия празничен ден на Коледа - Стефановден.

25 РАНЕНИ, СЛЕД КАТО КРУИЗЕН КОРАБ СЕ ВРЯЗА В АВТОМОБИЛЕН НАДЛЕЗ В ДУИСБУРГ

При сблъсък на круизен кораб с автомобилен надлез над Рейн в участъка на реката в близост до германския град Дуисбург са пострадали 25 души.

2,5 МЛРД. ДОЛАРА СТРУВАТ НА АНКАРА ЗЕНИТНОРАКЕТНИТЕ КОМПЛЕКСИ С-400

Стойността на договора между Москва и Анкара за закупуването на четири зенитноракетни комплекси С-400 „Триумф“ е 2,5 млрд. долара. Русия ще направи първите доставки през месЕц март 2020 г. Това съобщава в интервю за руския вестник „Комерсант“ директорът на „Ростех“ Сергей Чемезов.

ЗНАК ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО МЕЖДУ УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ В МАКЕДОНИЯ

"Македонският премиер Зоран Заев и лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски постигнаха съгласие, че е необходимо участието на опозицията за изпълнението на реформите. Двете страни констатираха, че пътят на Македония е в посока на ЕС и НАТО.

ТРИ ГОЛЕМИ АМЕРИКАНСКИ ГРАДА СЪДЯТ ПЕНТАГОНА ЗАРАДИ СЛУЧАЙ НА МАСОВО УБИЙСТВО

Три големи американски града - Ню Йорк, Сан Франциско и Филаделфия, внесоха иск във федерален съд във Вирджиния срещу Пентагона. Техните претенции са свързани с факта, че много военнослужещи, на които е било забранено да притежават оръжие, не са били включени в националната система на инспекциите на ФБР

КИБЕР ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ ОТ 10 ХИЛ.ДУШИ ЗА БОРБА С "ПОГРЕШНИ ВЪЗГЛЕДИ" ДЕЙСТВА ВЪВ ВИЕТНАМ

Виетнамските власти основаха ново военно кибер подразделение с 10 000 души личен състав за противодействие на "погрешните възгледи" в интернет.

В ТУРЦИЯ СА ЗАДЪРЖАНИ 50 ДУШИ ПО ПОДОЗРЕНИЕ ЗА ВРЪЗКИ С FETO

Силите за сигурност в Турция са задържали 54 души по подозрение за съучастие към организацията FETO (терористична организация, според турските формулировки за Фетхуллах Гюлен). Те са обвинени в организирането на държавния преврат в Турция през месец юли 2016 година.

СВЕТЪТ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА: АТЕНТАТИ И ТЕРОРИЗЪМ

За съжаление, и през 2017 година имаше множество атентати по целия свят, в които загубиха живота си стотици невинни хора. Годината беше малко по-спокойна в Европа, но страхът, че може да те застигне насилствена смърт по улиците на кажи-речи всеки голям град в света си остава част от съзнанието на много хора.

СЪДЯТ APPLE ЗАРАДИ ПРЕКАЛЕНО БЪРЗО ИЗТОЩАВАЩИ СЕ БАТЕРИИ НА iPHONE

Цели 8 дела са заведени в различни федерални съдилища в САЩ срещу Apple заради измама. В исковете се твърди, че Apple нарочно е забавила функции на iPhone, за да прикрие бързото изчерпване на батерията.

ГЕРМАНСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ НЯМА ДА ПРАВЯТ КОАЛИЦИЯ С МЕРКЕЛ, АКО ЕС НЕ БЪДЕ РЕФОРМИРАН

Голяма коалиция, която да управлява Германия може да има само ако бъде постигнато споразумение за реформи в Европейският съюз, стана ясно в навечерието на Нова година. Както е известно на няколко пъти след изборите опитите за съставяне на правителство в Германия се провалиха.

ПУТИН ПОДАДЕ В ЦИК ДОКУМЕНТИТЕ СИ ЗА УЧАСТИЕ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ

Руският президент подаде документите си в Централната избирателна комисия за участие в изборите за държавен глава, които ще се състоят през следващата година, съобщават руските агенции.

ТУРЦИЯ НЕ ВИЖДА БЪДЕЩЕТО НА СИРИЯ С АСАД КАТО ПРЕЗИДЕНТ

Анкара, както и преди е за излизане от политическата сцена на президента на Сирия Башар Асад. Това заяви турският лидер Реджеп Тайип Ердоган. „С Асад в Сирия е невъзможно да се продължи по-нататък.

СВЕТЪТ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА: ЕС И БЪЛГАРИЯ – (НЕ) ПРЕОДОЛИМИ РАЗЛИЧИЯ В БРАКА 

Вече няколко години Европейският съюз безспорно е в криза, която досега не е преживявал. И причината е, че тази криза постави на дневен ред въпросът от смисъла от съществуването на Съюза. Специално в България все повече хора си задават този въпрос, а проруската пропаганда подклажда настроенията срещу идеята за Обединена Европа – главно с аргументи, че по-бедните на Стария континент никога няма да бъдат приети от по-богатите.

ИСПАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАПОЧВА ДА ИЗТЕГЛЯ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ПОДКРЕПЛЕНИЯ ОТ КАТАЛУНИЯ

Полицейските подкрепления, изпратени в Каталуния за неразрешения референдум за независимост на 1 октомври, започнаха да се изтеглят от автономната област, съобщава Франс прес, позовавайки се на испанското вътрешно министерство.

В НАЙ-ГОЛЯМАТА РАЗМЯНА НА ВОЕННОПЛЕННИЦИ УКРАЙНА ПРЕДАДЕ НА ДОНБАС 237 ДУШИ

Украинските власти и проруските сепаратисти започнаха днес най-голямата размяна на военнопленници в продължаващия близо четири години конфликт, която може да засегне общо 380 души.

ПАРЛАМЕНТЪТ НА ИРАН ЗАДЪЛЖИ ТЕХЕРАН ДА ПРИЗНАЕ ЙЕРУСАЛИМ ЗА „ВЕЧНА СТОЛИЦА“ НА ПАЛЕСТИНА

Депутатите от Меджлиса (парламентът) на Иран на открита сесия в сряда подкрепиха предложението, според което иранските управляващи трябва да признаят Йерусалим за "вечна столица" на Палестинската държава.

АТЕНТАТ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ, ИМА РАНЕНИ

Експлозия е избухнала в търговски център в Санкт Петербург. Сградата вече е евакуирана, но има ранени. Според информация от полицейските сили в града, 9 души са хоспитализирани

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com