Новините: Най-важното за деня, 27 март

3849
Новините: Най-важното за деня, 27 март
Снимка: Getty images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния вторник (27 март).

В КЕМЕРОВО НЕ ВЯРВАТ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ЗА ЗАГИНАЛИТЕ В ПОЖАРА (ВИДЕО)

Тази сутрин жителите на Кемерово, където при пожар в търговски център загинаха 64 души, се струпаха пред сградата на областната управа с искане на оставки. Хората искат истината за пожара от властите. Мнозина се съмняват в официално изнесените данни за загиналите. 

ПУТИН ЗА КЕМЕРОВО: КАКВО ИМА ДА СЕ РАБОТИ СЕГА, ХОРАТА СА ЗАГИНАЛИ

"Какво има да се работи сега. Хората са загинали. 64 души", казва руският президент. "Другарю президент, длъжни сме да намерим още 6 души", отговаря Пучков съгласно стенограма от срещата, публикувана в официалния сайт на Кремъл.

ВСЕКИ ТРЕТИ Е С КРЕДИТ, А ПРОБЛЕМНИТЕ ЗАЕМИ СА НАД 4 МЛРД. ЛВ.

Очакванията от българските граждани са за приемането на закон за личния фалит. Над 81% от българските граждани очакват и искат да бъде приет Закон за частния фалит, закон, който да уреди несъстоятелността на физическите лица. Това заяви в ефира на БНТ омбудсманът Мая Манолова.

ЮНКЕР С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, ЧЕ ЩЕ НАПУСНЕ ПОСТА СИ

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е заявил пред свои високопоставени колеги в Европейската народна партия (ЕНП), че ако бившият началник на неговата канцелария и настоящ генерален секретар на Европейската комисия Мартин Зелмайер бъде принуден да оваканти поста си, той също ще подаде оставка.

В ПАРЛАМЕНТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ "ТЪМНАТА" ВРЪЗКА МЕЖДУ "ИНЕРКОМ" И ЧЕЗ

Никой в комисията в НС, създадена специално за разследване на сделката около закупуването на българския бизнес на ЧЕЗ, не е запознат с лицето Никола Молчан.

ПРОБЛЕМИ С ЕЛИТНО УЧИЛИЩЕ ЗАРАДИ НОВИЯ УЧИЛИЩЕН ЗАКОН

Новият училищен закон се превърна в причина за поредно недоволство и скандал относно статута на популярно училище. Става въпрос за Технологичното училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет - София, което през последните години се утвърди като едно от най-добрите ИТ училища у нас.

ОТ АПИ НАМЕКНАХА, ЧЕ НЕ ОДОБРЯВАТ ВИНЕТНАТА СИСТЕМА У НАС, КАКТО И ОГРАНИЧЕНИЕТО НА СКОРОСТТА В ГРАДОВЕТЕ

Винетната система не е най-справедливият начин за таксуване по пътищата, чрез тол системата приходите ще нараснат поне 3 пъти. Това каза инж. Веселин Давидов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

ЩЕ ВЪВЕЖДАТ СЕСИИ ПО СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ В РОМСКИ УЧИЛИЩА

С цел обхващане и задържане на ромските деца от Асеновград в образователната система, ще се прилагат различни дейности, заложени в Плана за действие на Община Асенoвград за интегриране на ромите (2018 г.-2020 г.), предаде коспондентът на Actualno.com от града.

ДЕПУТАТ, ОСЪДЕН ЗА УБИЙСТВО НА ПЪТЯ, ПРОДАЛ ФИРМА С ПОЧТИ 200 000 ЛЕВА ДЪЛГ НА МАЛОИМОТЕН

Условна присъда заради убит човек на пътя - това е наказанието за депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев на първа инстанция, постановено от Окръжния съд в Благоевград.

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ПУСНА ПОРЪЧКАТА ЗА 400 НОВИ ЛИНЕЙКИ

Поръчка за доставката на 400 линейки с необходимото оборудване е обявило здравното министерство. Това става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки.

ЗАРАДИ НЕГАТИВЕН КОМЕНТАР ВЪВ FACEBOOK ЗА ПАТРИАРХ КИРИЛ - В ГДБОП НА РАЗПИТ

За противозаконни, от своя гледна точка, действия на ГДБОП сигнализира чрез профила си във Facebook председателят на Сдружението на украинските организации в България Олена Коцева.

ЗАХАРИЕВА: БЪЛГАРИЯ ЗАСЕГА НЯМА ДА ГОНИ РУСКИ ДИПЛОМАТИ

За момента България няма решение за експулсиране на руски дипломати, България не счита, че такива действия трябва да се предприемат засега. Това заяви външният ни министър Екатерина Захариева.

ВСЕКИ ДЕСЕТИ СЕ ВОЗИ БЕЗПЛАТНО В ТРАМВАЯ

Близо 10% са гратисчиите в трамваите и тролеите в София. Това съобщи зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com