Новините: Най-важното за деня, 27 ноември

5439
Новините: Най-важното за деня, 27 ноември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27 ноември.

АНАНИЕВ ОБЕЩА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ

Създадена е необходимата организация, така че нито едно дете да не остане без да му е оказана в пълен обем и навреме необходимата медицинска помощ. Спешният прием и лечението на деца, при които се налага провеждането на интензивно лечение и дихателна реанимация, от днес се осъществява от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", Национална кардиологична болница и УМБАЛ "Александровска".

ПОЖАР В "ПИРОГОВ", ИМА ЖЕРТВИ

Информацията, че има две жертви вече е официално потвърдена от МВР, има още 1 леко пострадал пациент, а огънят е напълно потушен към 4:25 часа.

ОТИДЕ СИ СТЕФАН ДАНАИЛОВ

На 76-годишна възраст почина актьорът Стефан Данаилов. Новината беше потвърдена с публикация във Facebook страницата на Народния театър "Иван Вазов". На 10 октомври 2019 г., той беше приет във Военномедицинска академия поради насъбрала се вода в белите му дробове и си е отишъл от този свят малко след полунощ.

НОВАТА ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ НАЙ-ПОСЛЕ Е ФАКТ

С 461 гласа "за", 157 "против" и 89 въздържали се Европейският парламент (ЕП) даде зелена светлина на новата Европейска комисия. Екипът на Урсула фон дел Лайен беше подкрепен от евродепутатите от Европейската народна партия (ЕНП), Прогресивния алианс на социалистите и демократите(ПАСД) и бившия Алианс на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ), сега известен като "Обнови Европа". "Зелените" се въздържаха, а крайнолевите и крайнодесните формации бяха против.

ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ЕВРОПА ЗА 2020 Г.

Общият бюджет на Европейския съюз за 2020 г. беше приет. Повече инвестиции са отделени за климата, работните места и младите хора.

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ НА КОЛИТЕ И ВЪРХУ ИМОТНИТЕ СДЕЛКИ В СОФИЯ ПРЕДЛОЖИ ФАНДЪКОВА

Столична община увеличава данъка за възмездно придобиване на имущество от 2.5% на 3%, ще увеличи и данъците за автомобилите.

КАРАКАЧАНОВ: САЩ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ БЪЛГАРИЯ С ФИНАНСИРАНЕ, ВИЖТЕ В КОИ ОБЛАСТИ

Срещата между министър-председателя Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп, която се състоя в Белия дом, отваря много изгодни възможности за България. Това каза пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Какви са те?

ДЕПУТАТИ ОТ "АТАКА" И БИВШ ОТ ДПС ТРЪГНАХА ДА ПРОВАЛЯТ ЗАКОНА, ЗА КОЙТО МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ СЕ БОРИХА

Да не се пипа Законът за социалните услуги. За това призова НГИ "Системата ни убива всички" и Сдружение "Общност мостове" с нарочно писмо до куп депутати.

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО НАЙ-ПОСЛЕ КУПУВА МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР С ЕВРОСРЕДСТВА

20 млн. лв. ще бъдат пренасочени към Министерството на здравеопазването от регионалното министерство. С тях ще може да купи хеликоптер за въздушно спасяване и превоз на нуждаещи се пациенти, спасителни и донорски операции. По проекта ще бъдат анализирани и идентифицирани най-подходящите площадки за излитане и кацане.

ИВО ХРИСТОВ: СПИРАНЕ НА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА ЩЕ ОБРЕЧЕ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ

"Не бива да подхождаме идеологически към този въпрос, тъй като той има и социална страна. В последните години се истеризира ужасът от възможна ядрена катастрофа. Имаме плашещите примери на "Чернобил" и "Фукушима". Този ужас всъщност прикрива всички реални поражения, които нанася т.нар. "зелена" енергия, защото да се коригира коритото на една река или пък да се поставят ветроцентрали по пътя на миграцията на птиците също са интервенции в биосферата и природната среда".

РУСКА МЕДИЯ ОБВИНЯВА УКРАЙНА, ЧЕ СЕ ГОТВИ ДА ПРЕДИЗВИКА ГАЗОВА КРИЗА В ЕВРОПА

Какво ще направи Украйна чрез основната си компания "Нафтогаз", ако транзитът на газ от Русия за Европа през украинска територия продължи без договор от 2020 година? Вероятно ще краде! Това е заключението в анализ на руската медия "Взгляд" за един от най-сериозните енергийни въпроси в света.

УНГАРИЯ НАПУСКА "ЕВРОВИЗИЯ", ЗАЩОТО БИЛА "ТВЪРДЕ ГЕЙ"

Унгария няма да участва в песенния конкурс "Евровизия" през следващата година, като това става на фона на спекулации, че решението е взето, защото надпреварата била "твърде гей" за вкуса на националистическото правителство и началниците на обществената телевизия, пише британският Guardian.

ПО-КРЕХКО ЛИ Е ПСИХИЧЕСКИ ДНЕШНОТО ПОКОЛЕНИЕ?

Действително ли днешната младеж боледува по-често от психически заболявания? Младото поколение днес се опитва все повече и повече да разбере своите чувства и се отличава с психолоческа "крехкост" , пише германският журналист Акоб Зимманк за Die Zeit.

POLITICO: КОГА ЩЕ СЕ СФОРМИРА ЕДИННА НАТО?

Има два северноатлантически алианса. Има добре координирана военна машина, която прави планове, участва в обучението на войските и тяхното взаимодействие, адаптирайки се към новите заплахи за сигурността в Европа и Северна Америка. И има политически съюз, който зависи от единството и решителността на лидерите от двете страни на Атлантическия океан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com