Новините: Най-важното за деня, 28 март

5797
Новините: Най-важното за деня, 28 март
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния понеделник (26 март).

РЕШЕНО - И ТОЗИ ВЕЛИКДЕН ЩЕ ИМА ДОБАВКИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ

Правителството реши официално - великденски добавки ще получат около 1 200 000 пенсионери с доход до линията на бедност. За целта ще бъдат отпуснати 50 милиона лева, а добавките ще бъдат преведени с пенсиите за април.

ЕКСПЕРТИ: ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПОБЪРЗА С ПОПРАВКА НА ЗАКОНА ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Държавата трябва да "натисне газта" на съответните законодателни промени, засягащи транспонирането на две нови директиви, засягащи темата "лични данни." Това смятат експертите от екипа на "Юридически барометър", които днес представиха новия брой на инициативата за оценка на правния ред у нас.

ЕС - ТУРЦИЯ - ЕДНА ЗАРЕДЕНА С НАПРЕЖЕНИЕ СРЕЩА

Срещата между лидерите на ЕС и турския президент Ердоган трябваше да успокои напрежението между двете страни. Сближаване не настъпи. Вместо това бяха разменени ясни послания, коментира Барбара Везел за Deutsche Welle.

РАДЕВ: ВЪВ ВАРНА НЕ ВИДЯХМЕ СОЛИДАРНОСТ С БЪЛГАРИЯ, БОРИСОВ ИЗЛОЖИ ПОЗИЦИЯТА НА ТУРЦИЯ

От срещата във Варна чухме как турският президент отстоява позициите на Турция, от българския премиер чухме как излага позицията на Турция. Това заяви президентът Румен Радев.

КНСБ АЛАРМИРА ЗА МНОЖЕСТВО НАРУШЕНИЯ СПРЯМО РАБОТЕЩИ В ГЕРМАНИЯ БЪЛГАРИЯ

Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) изнесе данни за куп нарушения, свързани с командированите работници зад граница, на фона на устойчивата тенденция за непрекъснато увеличение на броя на българските граждани в Германия, предаде репортер на Actualno.com.

НОВИЯТ ЗАКОН ЗА НЕБОСТЪРГАЧИТЕ В СОФИЯ ВЕЧЕ Е ФАКТ

Вече е окончателно - новите правила за строителство в София са факт, съгласно прието на второ четене в пленарна зала изменение на Закона за застрояване и устройство на Столична община (ЗУЗСО).

ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ, ОСЪДЕН УСЛОВНО ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ И ЗАПОДОЗРЯН В УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ, ДЕПОЗИРА ОСТАВКА

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев, който преди дни беше осъден на 2 години затвор условно и 3 години да не може да шофира, защото е блъснал преди 4 години пешеходец на пътя, който е починал, е депозирал оставката си в централата на ГЕРБ. Това съобщи от парламентарната трибуна бившият пловдивски кмет Спас Гърневски.

МЕСТАН ЗА ТРАКИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ: ДА СЕ ТЪРСИ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО "ГЕНОЦИД" ЗА ВСЯКА ТРАГЕДИЯ, Е НЕПРИЕМЛИВО

Да се търси определението "геноцид" за всяка трагедия е прекалено неприемливо. Най-важното е тези проблеми да не се политизират излишно. Ако ние възприемаме като геноцид всяко трагично последствие от която и да е война, то мисля, че само ще влошим двустранните отношения.Това заяви лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан.

НА ФОНА НА РУСОФИЛО-РУСОФОБСКИ ЛАФОВЕ ОТ МВНР НЕ ЗАЕХА ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ ЗА РУСИЯ

Стандартна процедура – това заяви зам.-външният ни министър Георг Георгиев по отношение на привикването на посланика в Русия Бойко Коцев обратно в България.

НЗОК ПЛАНИРА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО В ЕС

Заради огромния дълг и главоломно растящия брой българи, които се лекуват в ЕС за сметка на Здравната каса, надзорният съвет на НЗОК обмисля да въведе по-строго сито за пациентите, за които плаща, сочи стенограмата от заседание на надзора, проведено на 19 март.

ВСЕКИ СЕДМИ ТЪРГОВЕЦ НИ ЛЪЖЕ С КАНТАРА

Всеки седми търговец ни удря в кантара и ни продава по-малко количество стока, отколкото изписаното на везната. Това показват данни на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

ПУТИН ПОД ОБСАДА - ЗАРАДИ КЕМЕРОВО И СКРИПАЛ (ВИДЕО И СНИМКИ)

Само 10 дни след като спечели четвърти мандат начело на Русия, Владимир Путин е поставен под неимоверен натиск както отвън, така и отвътре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com