Новините: Най-важното за деня, 4 април

6113
Новините: Най-важното за деня, 4 април
Снимка: Actualno.com/Mилена Славкова

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 4 април.

СПИРАТ СТРОЕЖА НА НЕБОСТЪРГАЧА "ЗЛАТЕН ВЕК" СЛЕД НАМЕСАТА НА БОРИСОВ

Спират строежа на спорния небостъргач "Златен век" в София. На среща при премиера Бойко Борисов кметът на столицата Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата в квартал „Лозенец“ е изтекло.

ПО ИМОТНИ ДЕКЛАРАЦИИ - АПАРТАМЕНТ НА АНГЕЛКОВА ПОСКЪПВА С ГОДИНИТЕ

Николина Ангелкова изглежда е собственикът на имота в столичния квартал "Овча купел", ул. "Бърдарица" 2, за който говори бившия вицепремиер Валери Симеонов. Това личи и от имотната декларация на министъра на туризма.

АНГЕЛКОВА ЗА РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА НА АПАРТАМЕНТА СИ: СБЪРКАХ

Министърът на туризма Николина Ангелкова обясни разликата в цената на притежаван от нея имот в годишните й декларации с това, че става въпрос за техническа грешка.

Ангелкова призна, че е подала грешна имотна декларация. С техническа грешка, допусната от хората, на които дала да попълват декларацията ѝ тя обясни „поскъпването“ на апартамента ѝ от 61 519 лева, според имотната ѝ декларация за 2013 г. на 75 000 лева, посочени в декларацията й за 2017 г.

РЕШЕНИЕТО НА БПЦ ЗА ПАПАТА: КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА?

Представители на Българската православна църква (БПЦ) няма да участват в нито едно от събитията по време на визитата на папа Франциск. Посланието на БПЦ е красноречиво. И пределно ясно: папата явно е нежелан.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: ЕП ПРИЕ СПОРНИТЕ ПРОМЕНИ В ПАКЕТ "МОБИЛНОСТ"

Европейският парламент одобри на първо четене спорните промени в пакета "Мобилност". Поправките предвиждат шофьорите да почиват извън кабината на камиона, да се връщат на всеки 4 седмици в България и да получават командировъчни според държавата, в която са изпратени.

РАЗДЕЛЕНИЯТ ИСТАНБУЛ И БЪДЕЩИЯТ НАСЛЕДНИК НА ЕРДОГАН

В момента Истанбул е град на паралелни реалности. Екрем Имамоглу от опозиционната Републиканската народна партия се смята за победител на изборите и новия кмет на мегаполиса.

Но управляващите поставиха транспаранти из целия град, на които президентът Реджеп Тайип Ердоган и кандидатът за кмет Бинали Йълдъръм благодарят на Истанбул за изборната победа.

Победа на Имамоглу не само ще разруши аурата на непобедимостта на Ердоган, но и може да отвори пътя на опозиционния политик към бъдещ президентски пост на Турция.

ПРЕЗИДЕНТЪТ СВАЛИ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

Президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщават от президентството. Това е станало в сряда, след като президентът е поканил неговия заместник да изнесе доклад на предстоящото заседание на КСНС.

АПАРТАМЕНТИ И ТЕРАСИ: ЗАМЕСТНИК-ШЕФЪТ НА КПКОНПИ СЪЩО НЕ ДЕКЛАРИРАЛ ПЪЛНАТА ЦЕНА НА ИМОТ?

Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Томов Славчев също не е декларирал пълната цена на апартаменти и остъклена тераса от 244 кв. м. Това пише сайтът за разследваща журналистика "Биволъ". Славчев е един от хората, които би трябвало да разследват Георгиев и евентуално да вземат решение за отстраняването му от поста по процедурата на Антикорупционния закон.

ГЕРМАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ: БЪЛГАРИЯ Е СТАБИЛИЗИРАЩ ФАКТОР ЗА РЕГИОНА

Търговско-икономическите отношения между България и Германия, както и въпроси от сферата на сигурността, миграцията и европейския дневен ред бяха във фокуса на разговора между министър-председателя Бойко Борисов и президента на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер по време на работния им обяд в резиденция „Лозенец”.

ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ПОСЛУША БОРИСОВ: ПЛАЩА 3.2 МЛН. ЛВ. ЗА ДЪЛГА НА ФИРМА КЪМ ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИ

Държавен фонд „Земеделие“ гласува до 3.2 млн. лв. държавна помощ „de minimis“ за претърпени финансови щети от предходни години по изкупен, но неизплатен тютюн. Решението идва, след като в понеделник в село Пристое премиерът Борисов заяви, че правителството ще изплати на тютюнопроизводителите от Североизточна България дължимите от гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис“ суми за изкупена продукция през 2016 г.

ЕП: ЕК ЩЕ ИМА РЕШАВАЩА ДУМА ЗА ГАЗОПРОВОДИ КАТО "ТУРСКИ ПОТОК"

С цел да се гарантира правна сигурност за доставчиците и конкурентни доставки на газ за всички европейци, евродепутатите гласуваха нови правила за пазара на газ, които ще обхванат газопроводи, идващи от страни извън ЕС. Става въпрос за разширяване прилагането на правилата на ЕС (вкл. правилата на ЕС относно конкуренцията) за всички газопроводи, които влизат на територията на ЕС от страни извън ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com