Новините: Най-важното за деня, 7 август

6712
Новините: Най-важното за деня, 7 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя по-важните новини от деня накратко.

СТЕФАН ЯНЕВ: ТЕОРЕТИЧНО Е ВЪЗМОЖНО СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ДА ПРОДЪЛЖИ КАТО РЕДОВЕН

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

ИВА МИТЕВА: ОЧАКВАМ КАБИНЕТЪТ НА ИТН ДА БЪДЕ ГЛАСУВАН В СРЯДА

"Очаквам кабинетът на ИТН да бъде гласуван в пленарна зала на редовно заседание в сряда - 11 август. От заявките на парламентарни групи разбирам, че, за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват до тогава". Това каза пред БНР председателят на парламента Ива Митева.

ДЕПУТАТ ОТ ИТН: РАЗЛИЧИЯТА С “ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ СА ПО-ГОЛЕМИ

До този момент политическото ръководство на "Има такъв народ" не е обсъждало как да постъпи, ако сигналите за плагиатство от страна на номинирания за вътрешен министър Петър Илиев се окажат верни. Това каза депутатът от партията Любомир Каримански пред dir.bg.

БОРИСЛАВ САНДОВ: НЯМА ДА ПОДКРЕПИМ КАБИНЕТА НА “ИМА ТАКЪВ НАРОД“

Късно снощи Националният съвет на „Зелено движение“, което е част от коалицията „Демократична България“, е взел решение неговите народни представители да не подкрепят предложения състав и структура на министерски съвет от партия „Има такъв народ“.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: АКО НЕ ПРОЯВИМ РАЗУМ, ЩЕ ВЪРНЕМ БОРИСОВ

"И днес продължават престрелките между представители на различни партии и внушения за всякакви договорки. Всеки е срещу всеки. Прави ли ви впечатление, че в последните дни един човек мълчи? Мълчи и вероятно доволно потрива ръце" Това написа лидерът на социалистите Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.

ЯВОР БОЖАНКОВ: ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ДЪРЖИМ НА ПОДПИСАН АНГАЖИМЕНТ ОТ ИТН

"Продължаваме да държим на подписан ангажимент от страна на ИТН. Нека мандатоносителят да намери правилния формат. Предвид постигнатите преговори Националният съвет на БСП ще вземе решение. Това каза пред БНР Явор Божанков от БСП. Той посочи, че БСП е "единствената политическа сила, която се държи държавно отговорно".

ДОЦ. КИСЕЛОВА ЗА ПЛАГИАТСКИЯ СКАНДАЛ: МОЯТ СТРЕМЕЖ БЕШЕ НЕЩАТА ДА СЕ УРЕДЯТ ПО НАЙ-ДЕЛИКАТНИЯ НАЧИН

„Аз също имах намерение да подам сигнал, след като бях спомената поименно. Вече обаче е образувано производство и на по-късен етап вероятно ще се наложи да дам писмени обяснения”, коментира преподавателят по Конституционно право в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия.

КАНДИДАТЪТ ЗА ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР: ХАДЖИГЕНОВ АКО ИСКА ДА РАЖДА И ДА КЪРМИ (ВИДЕО)

След номинирането на Иво Атанасов за правосъден министър в проектоправителството на "Има такъв народ", много споделяно в социалните мрежи стана едно видео от негово участие в предаването "Пресечна точка" на ТВ Видин от средата на февруари.

ПРОФ. КОЖУХАРОВА: ОЧАКВАМЕ ПИКЪТ НА ЧЕТВЪРТАТА ВЪЛНА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

България все още е в „зелената зона” по разпространение на коронавируса, но вече е в четвъртата вълна и заболеваемостта се увеличава постепенно. Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

ЗАЩО НЯКОИ СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ КОРОНАВИРУС СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ

Нужно е време за изграждане на имунитет и ефективен имунен отговор. Защитният отговор започва да се проявява след около 2 седмици от прилагането на първата доза при ваксините с двудозов прием, след което за определен период от време продължава да се усилва. Това отговорят от Министерството на здравеопазването на въпрос може ли ваксиниран ли да се зарази с COVID-19, предава 24 часа.

УЧЕНИ: ЛЕКАРСТВО ЗА ХОЛЕСТЕРОЛ Е ЕФИКАСНО СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА

Установено е, че лекарство, първоначално предназначено за лечение на висок холестерол, съдържащо фенофибрат и фенофибринова киселина, намалява коронавирусната инфекция в човешките клетки с близо 70%. Това разкри екип от британски и италиански учени в публикация за списанието Frontiers in Pharmacology, цитирана от Труд.

ИНДИЙСКИ УЧЕНИ: ВАКСИНИТЕ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА ПРЕДПАЗВАТ ОТ COVID-19

Индийски учени откриха доказателство, че старите ваксини, използвани срещу туберкулоза, могат да защитават по-възрастните хора от COVID-19. Това съобщи изданието "Медикъл Експрес".

ОБСТАНОВКАТА С ПОЖАРИТЕ У НАС ОСТАВА НАПРЕГНАТА

Обстановката с пожарите у нас остава напрегната. Огнената стихия обаче към момента е под контрол. Все пак опасността остава висока, като се очакват и нови горещини в следващите дни.

ВОЕННИ ПОМАГАТ В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА КРАЙ ХИСАРСКОТО СЕЛО МИХАЛЦИ

33 военнослужещи от 3-и механизиран батальон на 61-а Стрямска механизирана бригада - Карлово се включиха днес в гасенето на големия горски пожар, възникнал в района на с. Михилци, община Хисаря. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

ДА, ДА, ДА! СТОЙКА КРЪСТЕВА ДОНЕСЕ ВТОРО ЗЛАТО ЗА БЪЛГАРИЯ!

България има своя втори олимпийски златен медал от Игрите в Токио! В категория до 51 кг боксьорката Стойка Кръстева надигра абсолютно категорично туркинята Бюс Наз Чакъроглу и с пълно съдийското единодушие се качи на олимпийския трон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 12 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 12 май, 2024 г. (неделя)

Новинитe: Най-важното за деня, 11 май

Хаос, гафове и протести: новата транспортна схема в София

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

БДЖ с важни новини: Ето къде и какви са промените във влаковете от 13 май

Коментар №3 на седмицата: Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Коментар №2 на седмицата: Феновете на Путин в Грузия да слушат Каспаров, защото Зимата идва и при тях

Коментар №1 на седмицата: Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

"Влязох им остро с бутонките": Гвоздейков обещава скоро кошмарите с БДЖ да са само лош спомен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com