Общински съветници от БСП: Кой попита жителите на Лозен дали искат ферма за насекоми в селото

2570
Общински съветници от БСП: Кой попита жителите на Лозен дали искат ферма за насекоми в селото
Снимка: БГНЕС

Правено ли е обществено обсъждане сред жителите на Лозен дали искат да се изгради ферма за насекоми в селото? Ако отговорът е „ДА“, кога се е провело обсъждането, колко жители са присъствали и какъв е бил финалният резултат от това обсъждане? Ако отговорът е „НЕ“, какви са причините да не бъде проведено такова обществено обсъждане? Тези въпроси поставят общинските съветници от БСП Николай Николов и Иван Пешев в питане до кмета на район Панчарево Николай Гюров.

Всъщност, още в края на октомври миналата година жители на Лозен твърдяха, че "Насекомо" е обявила намерението за инвестиционно предложение на своя фирмен сайт и след това то е премахнато - ПОДРОБНОСТИ ТУК.

Иван Пешев още през миналата година се ангажира пред хората от Лозен и постави въпроса в Комисията по околната среда, земеделие и гори на Столичния общински съвет.

Фирма "Насекомо" защити бизнеса си, включително с интересно сравнение на тяхната муха и домашната муха (ВИДЕО)

Има негативна кампания срещу нашата фирма. Смятахме, че това се дължи на непознаване на работата ни. Има обаче няколко твърдения, които...

На 3 април двамата общински съветници се включиха и подкрепиха поредния протест на хората против изграждането на ферма за насекоми в селото, като протестиращите блокираха "Цариградско шосе". "Насекомо" АД доскоро функционираше в Елин Пелин и стана обект на протести и недоволство от местните жители. В резултат на общественото напрежение е взето решение за преместване на производството, защото генерира силна и неприятна миризма и влошава качеството на живот в региона, в който се намира, твърдят общинските съветници. От "Насекомо" обаче казаха друго - че в Елин Пелин нямало достатъчно условия за бизнеса им.

Общинските съветници от БСП се ангажираха на поставят въпросите на хората пред кмета на район Панчарево. Николов и Пешев искат да стане ясно направен ли е анализ от районното кметство и ресорните отдели относно последствията от изграждането на такава ферма за природата, за жителите и за съседните райони. Те поставят въпроса била ли е взета предвид позицията на кмета на селото Георги Младенов и изобщо провеждани ли са разговори с него относно бъдещо изграждане на ферма за насекоми.

"Господин Гюров, каква е личната Ви позиция относно изграждането на ферма за насекоми в село Лозен?", питат Николай Николов и Иван Пешев.

Припомняме, че вчера жители на село Лозен излязоха на пореден протест срещу намеренията за изграждане на завод за отглеждане на мухи и ларви на територията на селото. Те блокираха "Цариградско шосе" в София и играха хоро на пътното платно. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com