Подготвя се нов голям протест срещу властта

26557
Подготвя се нов голям протест срещу властта

 

В социалната мрежа Facebook е създанено събитие със заглавието: „#ДАНСNoMore! Време е да довършим започнатото!”. В описанието е записано: „Приятели, мина една година. ВРЕМЕ Е ДА ДОВЪРШИМ ЗАПОЧНАТОТО! Не трябва да позволяваме всичко да се развива по техния сценарий. И днешните, и утрешните управляващи трябва да знаят, че гражданското общество се събуди и ще бди над всяко тяхно действие!”.

В София протестът ще се проведе от 18 ч. пред Министерския съвет. Организаторите призовават всички да излязат на площада в своя град в същия час. Поканени са над 19 хил. души, участието си са потвърдили 2,5 хил.

#ДАНСwithme подновява протестите

"Да не позволяваме на политическите пристрастия да ни заслепяват! Олигархията и мафията са това срещу, което протестираме. Не е важно н...

Припомняме ви, че протестите започнаха точно на този ден преди година. Те бяха провокирани от предложението на премиера Пламен Орешарски на Делян Пеевски за шеф на Държавна агенция „Национална сигурност”. То беше толкова нечувано, толкова скандално, че остана време само Бойко Борисов да покаже изумление и вече Пеевски беше новият шеф на най-могъщата служба за сигурност в страната.

Tърпението на хората обаче се оказа изчерпано - още същата вечер над 10 хил. души се събраха пред сградата на Министерския съвет с искане скандалният депутат от ДПС незабавно да бъде махнат от агенцията. Събитието беше знаково – защото организацията беше направена за часове в социалната мрежа Facebook. Създател на първата Facebook група за протеста срещу Пеевски беше блогърът Асен Генов – същият, който след това се оказа в основата на „Протестна мрежа”.

Въпреки че това се случи още в понеделник, недоволните не спряха дотук. В продължение на почти 200 поредни дни те правиха какво ли не пред пред българския парламент се пи кафе; стоя летяща чиния на извънземни, чакаща да отведе 42-рото Народно събрание; имаше картонени танкове, бели автобуси и линейки; имаше „болен” Волен; Мая беше пусната да се поразходи от кашон; човек си донесе тоалетната чиния; имаше плаж, на който хората бяха по бански, чехли и хавлии, а децата се къпеха и какво ли още не. Протестът погреба "Свободата", погреба "Парламента", върна на политиците "Прехода", Некрошарски подаде оставка и изгоря пред новоизградената "Берлинска стена".

 

ДАНСwithme: И на 10-ти януари, и на 15-ти ще има изненади за правителството и депутатите

Вчера, 6 януари, участници в ДАНСwithme създадоха в социалната мрежа Facebook следното събитие - "Тържествено приключване на мирните пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com