Порното трябва да бъде вкарано в по-културни рамки, смята Георги Лозанов

12678
Порното трябва да бъде вкарано в по-културни рамки, смята Георги Лозанов
Снимка: БГНЕС

"Фалшива патетика е да се спре и да се забрани порното, но трябва да се намерят регламенти, които да го правят достъпно в един по-културен и щадящ човешките права начин. Децата трябва да бъдат пазени, а възрастните - да бъдат оставени свободни на своите желания", заяви председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов в предаването "Пуснете водата" по TV7.

По думите му е нужно и осъвременяване на законодателството ни в тази област, защото в момента се преследва нещо, което не само, че се разпространява свободно, но е и трудно да бъде криминализирано в съвременния свят.

"Трябва да дадем и по-работещо определение на порнографията, защото всички знаем какво е, но когато трябва да дадем определение, се оказва, че говорим за различни неща", отбеляза Лозанов и даде тон със своето определение:

"Порнографията има всекидневна визия и нямаш нужда от особени доказателства, за да я разпознаеш. Тя е показване на сексуални отношения в тяхната непосредствена, буквална физическа видимост и толкова. Самите сюжети са подигравка със сюжети. Това принадлежи изцяло на телесното. Изкуството има далечни измерения и ако можем да обвържеш сексуалното и еротичното с тях, то няма как да е порнография."

Председателят на СЕМ има свое обяснение за интереса към голотата в най-непосредствения й вид и за надничането в личния свят на хората изобщо, което в крайна сметка отново води до секса. Според него това е единствената ни утеха, че телесността не е само наша индивидуална участ, а обща съдба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com