Пътната обстановка в края на Великденските празници

7019
Пътната обстановка в края на Великденските празници

„Пътна полиция” предприема засилени мерки във връзка с очаквания трафик в края на Великденските празници. Един от проблемите с трафика ще бъде на главен път Е-79. Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. От 22.00 часа до 02.00 часа ще има засилени проверки по третокласна пътна мрежа за неправоспособни лица, употреба на алкохол и наркотични вещества.

Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница, понеже има вероятност трафикът да се усили. Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. Предвижда се интензивно движение на ГКПП Кулата и днес. На ГКПП Кулата са започнали да работят четири трасета, а по принцип там работят две. Очаква се в последния почивен ден от Великденските празници значително да се увеличи потокът от автомобили по трасето и да има затруднения за движението. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.

Пътищата са сухи, но шофирайте внимателно

Пътните настилки в страната са сухи. Автомагистралите "Люлин" и "Тракия" са сухи, съобщиха от АПИ. Във връзка с въвеждане в експлоатац...

Създадена е предварителна организация на „Гранична полиция” с осигурен достатъчно състав за насищане на граничните зони с полицейски патрули и засилено присъствие на служители в зоните на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. В София ще се правят „зелени вълни” на светофарите, за да се улесни пътуването на гражданите. „Зелени вълни” ще има по направления: Орлов мост – бул. „Цариградско шосе” – магистрала „Тракия”; Руски паметник – бул. „Цар Борис” – Пернишко шосе; Люлин; бул. „Сливница” до изхода на Околовръстно шосе. На бул. „Ломско шосе” също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Има забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14.00 до 20.00 часа по път I-1, в участъка от Драгичево до Петрич. Препоръчва се на гражданите на 6 май по възможност да не изчакват последния момент за пътуване, имайки предвид, че пиковете часове с най-силен трафик са между 17.00 и 19.00 часа. Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.

Няма информация за проблеми и задръствания по гранично-пропускателните пунктове в страната. Увеличен е съставът на служителите по гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница.

Премахнати са част от ограниченията от 60км/ч по главен път Е-79 заради засиления трафик към Гърция. Увеличен е пътникопотока на ГКПП Кулата и на ГКПП Дунав мост. Създадена е предварителна организация на „Гранична полиция” с осигурен достатъчно състав за насищане на граничните зони с полицейски патрули и засилено присъствие на служители в зоните на всички гранични контролно-пропусвателни пунктове. Подготвени са технически групи за реагиране при евентуално възникване на технически проблеми и аварии по време на празниците.

Автомагистралите "Люлин" и "Тракия" са сухи

Пътните настилки в страната са сухи. Автомагистралите "Люлин" и "Тракия" са сухи, съобщиха от пресцентъра на АПИ.Във връзка с въвеждане...

Маршрут по посока Петрич - Кулата се пренасочва през Марино поле-Чучулигово-Кулата. Движението е урегулирано с необходимите пътни знаци и табели. Временната организация и безопасността на движението за този етап е за периода до 12.09.2013 г. Временно въведени ограничения има на пътя ІІІ-106 Благоевград - ГКПП Станке Лисичково заради превантивен ремонт; на път І-1 София-Кулата от км 426+110 до км 435+370 през светлата част на деня ще бъде затруднено за движение на МПС. Изградена е временна организация на движение. Ограничението ще продължи най-късно до 02.10.2013 г.

Административните и полицейски власти в Северна Гърция са взели решение, с оглед на предстоящите великденски празници да бъде разрешено на ГКПП Златоград - Ксанти преминаването на пътнически микробуси, превозващи до 15 души с туристическа цел, за да не се пречи на свободното движение на хора в региона. Мярката вече се прилага. Облекчено е преминаването и на товарни микробуси с тонаж до 3,5 тона. На ГКПП се извършва строг контрол спрямо превозваните стоки и придружаващите ги документи от нашата страна към Гърция с цел да се възпрепятства навлизането на нелегални стоки за продажба на гръцка територия.

Пътуващите към и от Гърция могат да използват път II-19 към и от ГКПП-Илинден.

През ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле на българо-турската граница трафикът е интензивен. На сръбско-българската граница и българо-македонската граница движението е нормално. Фериботите по река Дунав се движат по график. В област Благоевград във връзка с изграждане на автомагистрала „Струма” ЛОТ 4, в участъка „Марикостиново - Кулата” ще бъде затворено движението по път І-1 в участъка от км 436+745 до км 437+665. Движението ще се осъществява по обходни маршрути, а именно: Маршрут в посока София - Кулата и обратно: Път І-1 при км 436+745 - Пътна връзка с Път ІІІ-198 - Триклонно кръстовище - Път ІІІ-198 - Път І-1 при км 442+200 (Марикостиново-Марино поле-Чучулигово-Кулата).

ГКПП „Термес – Златоград” работи с пълен капацитет. През Златоград са преминали над 2000 автомобила и над 4500 души от началото на почивните дни. За същия период през пункта през Ивайловград са преминали над 2500 превозни средства и над 5200 лица. От началото на почивните дни няма регистрирани нарушения при граничния контрол, няма и възникнали инциденти на българо-гръцката граница.

Пътищата са сухи и проходими

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, а пътните настилки са сухи, съобщиха от СБА. Настилките на автомагистралите "Люл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com