X
 
 

Седмицата в абсурди (20 - 24 май)

2839 10
Седмицата в абсурди (20 - 24 май)
Снимка: колаж на Actualno.com
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

Хронологично подредена седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 20 май

ДОСТА БАНКИ НЕ ПРИЕМАТ БЕЗУСЛОВНО НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО ПЪЛНОМОЩНО

Повечето банки у нас не приемат нотариално заверено пълномощно и отказват да извършват финансови операции при представянето му. Банките признават единствено пълномощни, съставени по техен образец и подписани пред техен служител едновременно от титуляра и упълномощеното лице. Някои изискват и периодично подновяване на пълномощни, дори срокът им да не е изтекъл. Така частните финансови институции на практика не признават нотариусите и тяхната функция, възложена им със закон от държавата да удостоверяват истинността на документи, подписи и да прехвърлят имущества, коментира в. "Сега" след проверка по сигнал на читатели.

Коментар на Actualno.com: Банките не вярвате на нотариусите - защо така? А на депутатите вярват ли? А (по)казват ли дали им вярват?

МНОГО ХОРА НА ПУБЛИЧНИ ПОСТОВЕ СА С ГРЕШНИ ДЕКЛАРАЦИИ, НЯКОИ И НЕ КОРИГИРАТ

При общо 738 души, длъжни да подадат декларация за имущественото си състояние пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), тъй като заемат публична държавна длъжност, е открито несъответствие. Някои от несъответствията изглеждат доста сериозни, а не всички, подали неверни декларации, са ги коригирали - само 637 са го сторили.

Коментар на Actualno.com: Тези декларации твърде много завист взеха да предизвикват - я направо нищо да не декларират, че и те, и ние да сме щастливи!

ЦЕЛИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ОТДЕЛ НА В. "КОММЕРСАНТ" НАПУСКА ИЗДАНИЕТО

Журналистите напускат изданието "не по своя воля", а по решение на акционер, предявил претенции към статията "Говорителите да се правят от тези хора" - в нея се е коментирало евентуалното оттегляне на Валентина Матвиенко от поста председател на Съвета на федерацията.

Коментар на Actualno.com: Чудя се в България дали това е възможно? Не политическата репресия - да не се обърка някой да си мисли, че у нас репресия няма, а солидарността ...

КУПИЛА ЛИ Е ЖЕНАТА НА ГЕШЕВ АПАРТАМЕНТ ОТ ОФШОРКА, В КОЯТО ДЯЛ Е ИМАЛ И ВАКЛИН?

Жената, която живее със зам.-главния прокурор Иван Гешев - Детелина Ханчева, си е купила чисто нов апартамент в София на много ниска цена, показва разследване на Frognews. Медията посочва нотариален акт, според който през декември 2014 г. за близо 86 км. м. в Зона Б -17, на ул. „Ген. Столетов“ № 8, Ханчева е дала 40 000 лева. С други думи говорим за цена от 465 лв. или 234 евро на квадратен метър. Сделката става чрез решение на офшорна компания, която купува дяловете на фирма, собственост на Александър Ваклин, който е свидетел по делото "Иванчева", и неговия бивш, по думите на самия Ваклин, съдружник Марио Кръковски.

Коментар на Actualno.com: Г-н Гешев, когато сте на публичен пост, в парламентарна демокрация следва да обясните дори и законът да казва, че можете да замълчите.

"ШОУТО НА СЛАВИ": ПАРТИИТЕ ПОЛУЧАВАТ НАД 6,5 МЛН. ЛЕВА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО БИ ТРЯБВАЛО

Вместо да вземат по 11 лева на действителен глас, подаден за тях, партиите в парламента плюс тези, спечелили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, са взели по 13,23 лева. Изчисленията са на база разписаното в Закона за политическите партии, както и на официални данни от Министерството на финансите.

Защо се получава така? Оказва се, че към реалните гласове за всяка партия към общата субсидия се добавят и гласовете за партиите, които са под границата от 1%, плюс гласовете за независимите кандидати за депутати, плюс всички, гласували с новата опция "Не подкрепям никого".

Коментар на Actualno.com: Нагледен пример защо на партиите им е важно да гласуваме повече хора ...

Вторник, 21 май

НА БОРИСОВ СА МУ ПО-ВАЖНИ ЗАВОДИТЕ, ОТКОЛКОТО ДА ОБЯСНИ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ

Защо партиите в България всъщност вземат по 13,23 лева на глас, а не по 11 лева, както би трябвало? Отговор на този въпрос Actualno.com потърси от премиера Бойко Борисов, който беше на посещение в добричкото село Карапелит. Борисов определено не беше словоохотлив в отговора, като каза, че не го интересува каква точно информация са показали от "Шоуто на Слави". "Не ме интересува. Този закон за субсидиите БСП го направи, не съм го направил аз", каза Борисов.

Коментар на Actualno.com: Ама много ясно - заплатата от заводите се прави, от субсидии се правят само паласки!

ПО 10 ЛЕВА СТРУВАТ ЖИВОТИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ В КАТАСТРОФАТА КРАЙ СВОГЕ

Застрахователната компания "Бул инс" до момента е превела по 10 лв. обезщетение на трима от наследниците на двама от загиналите в трагедията край Своге през август 2018 г. За абсурдната несправедливост сигнализираха в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и шефа на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов наследниците на загиналите в катастрофа та край Своге.

Коментар на Actualno.com: Има надежда - "Бул инс" решиха да вземат да платят, преди тези по 10 лева да им излязат на по десета на десета степен през ... носа!

Сряда, 22 май

3 ГОДИНИ ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ НЕ УВЕДОМЯВАТ КРЪВОДАРИТЕЛ, ЧЕ Е БОЛЕН ОТ ХЕПАТИТ С

През 2015 година Иван Такев дарява кръв. Тогава е установено, че е болен от Хепатит С, но никой не счита за нужно да го уведоми. Мъжът разбира за болестта си през март тази година, когато решава да дари кръв отново. Тогава от регистратурата на центъра по хематология му съобщават, че има забрана и да отиде да провери защо.

Коментар на Actualno.com: Той ще си разбере все някога - ето, разбрал е!

БОРИСОВ КЪМ ЦИПРАС: КАЧИ СЕ ДА ТЕ ВОЗИМ ТУКА У БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)

"Качи се да те возим тука у България. Коланът си сложи, да сме стриктни", беше първата реплика на Борисов, който не пропусна да представи на Ципрас вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов, като Дончев започна да превежда в началото.

Коментар на Actualno.com: Бръм-бръм с тиквената каляска!

ПАРТИИТЕ ПОЛУЧАВАЛИ ПОВЕЧЕ СУБСИДИИ ЗАРАДИ НЕДОСТАТЪК НА ЗАКОНА

"Несъвършенство в законодателството" е причината, поради която партиите и коалициите в Народното събрание са получили 13.20 лв. субсидия, вместо записаните в закона 11 лв. Това каза финансовият министър Владислав Горанов пред Economic.bg преди официалната първа копка на газовата връзка с Гърция.

"Няма как при сега действащия Закона за политическите партии да се получат точно 11 лева на глас. Законът е разписан така, че общата сума за гласовете на всички участници в изборите в крайна сметка да се разпредели само между правоимащите партии и коалиции", обясни финансовият министър.

Коментар на Actualno.com: Тези недостатъци защо не се появяват като се дават пенсии, обезщетения за безработица ...

НОВИЯТ БУЛЕВАРД "ЛЕВСКИ" ВЪВ ВАРНА Е ПУСНАТ, НО ОЩЕ НЕ Е ВЪВЕДЕН В ЕКСПЛОАТАЦИЯ

Няма как да не ни направи впечетление, че от общината посочват, че новият булевард все още не е въведен в експлоатация, нищо, че от същата пресслужба преди месец изпратиха съобщение как лично кметът Иван Портних и премиерът Бойко Борисов пускат движението по булеварда.

Коментар на Actualno.com: Значи Бойко е ходил напразно?!

И ЦАЦАРОВ ЛЪСНА В "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" С ЕВТИНА ВИЛА (ВИДЕО)

Според документи, Цацаров и жена му Меглена купуват къща от 75 квадрата за 58 674,90 лева т.е. 30 000 евро. Данъчната оценка на имота е 22 785,80 лева, а разгънатата му площ е 139,75 кв. метра. Но "Биволъ" твърди, че в района няма готова вила, която да струва под 60 000 евро т.е. двойно.

Коментар на Actualno.com: Абе на жена му е, какво има да обяснява.

Четвъртък, 23 май

ПРОКУРОР ГЕШЕВ ПРЕДПОЧИТА ДА НЕ ГОВОРИ ЗА ИМОТИТЕ НА ЖЕНА СИ И ДАЛИ ИМА ВРЪЗКА С ВАКЛИН

В закона е дадена възможност Гешев да не разкрива информация за човека, с когото се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

Коментар на Actualno.com: Да следва примера на Цацаров!

БОРИСОВ ПО НОВА: НЕ БЕ, ЩЕ СЛУШАТЕ И ВИЕ - НЯМА САМО ДА МЕ ПИТАТЕ ГЛУПОСТИ

"Ма с това ли се занимавате" – така Борисов реагира на въпрос на Нова телевизия относно евентуално недеклариран негов имот. "Там, това което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарника", добави лидерът на ГЕРБ.

Коментар на Actualno.com: Не бе, няма!

ВАС ОТРИЧА ВЪРХОВНИ СЪДИИ ДА СА БИЛИ БЛИЗКИ С МИНЮ СТАЙКОВ

Съдия Светослав Славов е бил член на съдебен състав, който е разглеждал дело със страна "Сис Индустрийс" на Миню Стайков във Върховния административен съд. В съда печели фирмата на Стайков, а адвокат по случая на фирмата на Стайков е Светослав Коев. Двамата са били на ловен излет в през декември, 2018 година, в дивечовъдното стопанство "Кабата". По това време Стайков вече беше с повдигнати обвинения. "В груповия лов са участвали лица без връзка с двамата съдии и които те не са познавали", казва ВАС.

Коментар на Actualno.com: Случайност е цялата работа - има и случайности, защо не вярвате, еййй?!

Петък, 24 май

Ще уважим празника на писмеността ни и няма да изкарваме поредните кирливи ризи на показ. Но това не значи, че те са изчезнали - по миризмата добре ще ги познаете!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  В момента ,в който дадохме съгласие да строим Турски поток на наша територия за наД 1 милиард евро,ние се закопахме.А поръчката на газ върви с тръбата.Огромните количества ,които сме заявили са по системата *заявяваш – плащаш ,нима значение дали я получаваш или искаш да я откажеш.*Сърбите и унгарците заявили ли са количества и на какви цени?Какви са транзитните такси? Кога ще се изплати съоръжение виж още ›› то или тези кол.газ можем да си боцнем на капелината.След строежа на Турски поток ,газовата връзка с Гърция няма никакво значение защото количествата са пренебрежимо ниски. Набутаха ни жестоко руснаците.Оставаме си руски роби, а мутрата си заработи за още една пристройка , а може и президентски мандат
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Руското мекере Борисов, което три мандата брани със зъби, нокти и задника си монопола и свръхцените на Газпром и Лукойл , изквича вчера, че била постигната диверсификация на газовите доставки. Тълен пашак, дами и господа. Нагла, долна лъжа в стил съветска мутра. Ми, като има диверсификация, къде са договорите за доставка на по-евтин газ от конкурентите на Газпром, ммм?! Ми, защо България беше глоб виж още ›› ена 70 милиона евро заради отказа на Борисов да допусне по нашите тръби по-евтин газ, договорен от български фирми?! Забележете - България е глобена, защото правителството защитава монопола на Газпром. Ми, като има диверсификация на газа, защо не пада цената на парното, а напротив - нови увеличения и на парно, и на газ. А парите заминават само в Русия. И то с горница от 50 %. А пенсионерите тук броят жълти стотинки, докато мафията на Путин им прибира милиони. Вий, дами и господа, представяте ли си какви говна има в главата си тази мутра, та реве, че имало диверсификация, демек алтернатива?! Вий представяте ли си каква наглост и безочие има у това същество?! Вий представяте ли си какъв слуга на Путин и безродник е това нещо?!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ципрас не се върза с Турски поток и има свобода да избира.Затова в Гърция намаляват ДДС на хранителни и други стоки с над 50 % Ципрас е държавник,а не обслужващ руските интереси комисионер А точно тази голяма корупция определя политиката у нас и хала на държавата
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Делегация на "Атака", предвождана от Сидеров, бе в Москва в сряда на среща с ръководството на управляващата партия "Единна Русия".Андрей Климов, който е в ръководството на на партията и е зам.председател на комисията по външна политика в парламента бе в България преди седмици и се срещна с "Коалиция за България" с Румен Петков и Георги Първанов за стратегическо парт виж още ›› ньорство и обяви АБВ за "антивоенната сила" в България, противопоставяща се на "разполагане на нови въоръжения на българска територия" и против въвличането на страната ни срещу Русия. Климов бе приет от вицепрезидента Илиана Йотова и председателя на парламента Цвета Караянчева като "само първият стадий от съвместната ни работа. След евроизборите ще имаме повече време за продължаване на контактите", каза Климов - АБСУРДА Е, че Русия във Военната си доктрина определя НАТО като основен враг
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  ако руските марионетки не спечелят на българските избори ще ни спретнат влакова катастрофа, взривени складове за боеприпаси, атентатче от "ислямисти", а руското ленче и пеевски ще се борят срещу санкциите за олигарсите на путин - патриотите ще бранят робството, а мутромилиционера ще строи газопровод на руснаците от турция за сърбия през ДОГАНОВИЯ ТЕЦ Варна за да знаем КОЙ му дърпа конци виж още ›› те и ушите и килимчето под крачката
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Продуцентската къща на новия украински президент Володимир Зеленский “Квартал 95” разглежда опцията да съди политическата партия “Възраждане” заради кадри от сериала им в скандален предизборен клип на кандидат-евродепутата Костадин Костадинов.Предизборното видео на проруската партия е грубо погазване на авторското право , защото “ става дума за незаконно използване на материали от сериала “Слуга н виж още ›› а народа” , коментират от прессекретариата на президента на Украйна:bivol.bg/zelensky-vazrazhdane.html
 • КОСТЯ КОПЕЙКИН НЕ Е ИЗМИСЛИЛ НИЩО - ТОВА Е СТАРА РУСКА СТРАТЕГИЯ - ИЗНОС НА ТЕРОРИЗЪМ 3.1 КОСТЯ КОПЕЙКИН НЕ Е ИЗМИСЛИЛ НИЩО - ТОВА Е СТАРА РУСКА СТРАТЕГИЯ - ИЗНОС НА ТЕРОРИЗЪМ преди 6 месеца Профил на трол?
  Помните ли КОЙ говори за "възраждане" - Хитлер печели изборите и идва на власт с гласовете на германските комунисти по заповед на Московския коминтерн - има и филм заснет с пари от московските таварищи за такова "възраждане": filmhauer.net/unser-fhrer-reichs-wiedergeburt-1934-nsdap-veranstaltungen-langdeck-1938-p-4762.html
  : 0 !
 • Лозан Панов и Бивол в документален филм на телевизия АРТЕ 2 Лозан Панов и Бивол в документален филм на телевизия АРТЕ преди 6 месеца Профил на трол?
  'Къде потъват европейските пари?' е заглавието на 51-минутен документален филм на френско-германския телевизионен канал Arte излъчен 3 дни преди изборите за ЕП - 10 минути са за България с подробен репортаж, интервюта с председателя на ВКС Лозан Панов и разследващия журналист Димитър Стоянов от Биволъ. Във филма са включени позиции и множество коментари на представители на различни европейски ин виж още ›› ституции и организации. Според председателя на Комисията за контрол на бюджета към ЕП СЛЕДВА наказателно орязване на европейските средства - език, който всеки разбира без преводач.Част от филма със субтитри на български език, които започват на 4,30 мин. след началото ТУК:facebook.com/PravosadieZaVseki/videos/364380060877834/UzpfSTE3NjE5ODI3OTA5ODYyOToyMzgzNzIxNTI1MDEyOTQ5/
 • българин 1 българин преди 6 месеца Профил на трол?
  Посочените абсурди бледнеят пред най-големия абсурд, който не е посочен, помислете, простата кърджалийска помакиня представлява България пред папата, КОЙ и пред кого кепази род и отечество?!
 • ciklop50 1.1 ciklop50 преди 6 месеца Профил на трол?
  Отечеството се кепази от такива долни, герберастко-червени мутри като тебе!
  : 1 !
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...