X
 
 

Седмицата в абсурди (21 - 25 октомври)

2243 0
Седмицата в абсурди (21 - 25 октомври)
Снимка: колаж/Пламен Ставрев
Понеделник, 21 октомври

БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-СКРОМНИ ДАНЪЧНИ ОТСТЪПКИ ЗА СЕМЕЙСТВА В ЕС

По закон за първо дете отстъпката е 200 лв., за две - 400 лв., а 600 лв. - за три и повече деца. Това са суми, които се приспадат от годишния доход на един от двамата родители.

Коментар на Actualno.com: Затова и броят на децата е скромен!

ПОТРОШИХА ЕДИНСТВЕНАТА ЛЮЛКА ЗА ДЕЦА В ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ У НАС

За това алармира фотографката Анна Йончева, която събрала дарения за съоръжението чрез свой проект. Тя е майка на дете с увреждане.

Коментар на Actualno.com: Добра мерна единица за простотия и злоба!

Вторник, 22 октомври

НА НИВО ПРОЕКТ: ДЪРЖАВАТА НЕ ПРЕДВИЖДА ПРОМЕНИ ЗА ПЕНСИИ И МАЙЧИНСКИ

Минималната пенсия ще се вдигне с 14,7 лв. и ще стане 234,13 лв., а средната ще стигне 412,28 лв. спрямо 381,74 лв. в момента. Без промяна остават и условията за майчинството - 380 лв. на месец за отглеждане на дете от 1 до 2 години.

Коментар на Actualno.com: И ние не предвиждаме да разчитаме на държавата!

ЕК ПРЕПОРЪЧВА СПИРАНЕ НА ЕВРОНАБЛЮДЕНИЕТО НА ПРАВОСЪДИЕТО НИ И СМЯНА С НОВ МЕХАНИЗЪМ

Според обяснението на ЕК за новия механизъм, страната ни трябва да осъществява мониторинг на трайното изпълнение на реформите чрез новосъздаден съвет, който ще функционира след приключване на мониторинга на Комисията, като достигнатите заключения ще се използват в бъдещия диалог с Комисията в рамките на всеобхватния механизъм за върховенството на закона.

Коментар на Actualno.com: Най-голямото доказателство защо евроскептицизмът нараства. Или казано по народно - ти го плюеш, то си мисли, че дъжд вали!

ДОМУСЧИЕВ ОТНОВО ХВАЛИ РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ В NOVA, СЛЕД ТЯХ ВЪРВЯЛА И ПРОКУРАТУРАТА

Припомняме, че след като закупи Nova Домусчиев замени разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова.

Коментар на Actualno.com: Това с вървенето на прокуратурата звучи някак ... абе няма значение, в България сме!

Сряда, 23 октомври

ДЕТЕ С ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА НЕ ПОЛУЧАВА КОЛИЧКА, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ГО ОСВИДЕТЕЛСТВА

Майката, Силвия Матроска, кандидатства за специална количка, но два пъти ѝ е отказано. Причината – първо, не бил посочен видът на количката. Вторият път – защото Орлин не е освидетелстван от неврологична лекарска консултативна комисия. Такава за деца в София няма – всички комисии отговарят, че се занимават с възрастни, а майката е извадила удостоверение от РЗИ за това. Отговорът на социалните обаче пак е същият – търсете си комисия.

Коментар на Actualno.com: Това е то, държавата. Всъщност по-лошо е - това сме ние!

ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР НЕ РАЗЛИЧАВА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ В "НЯКОИ СЛУЧАИ"

600 000 души са готови да си продадат гласа, като 40% от ромите били готови да го сторят, особено младите - тази стряскаща статистика беше коментирана от вътрешния министър Младен Маринов с думите, че се работи и имало различни начини за купуване на вот, като трудно можело в някои случаи да се каже дали говорим за престъпление или предизборна кампания - с други думи не стана ясно МВР дали в крайна сметка ги разграничава.

Коментар на Actualno.com: Трудно е, разбираме го г-н Маринов - когато ти се нагреят задните части, става неприятно

МВР МИНИСТЪРЪТ: ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ХУЛИГАНИ ДА ХОДЯТ НА СТАДИОНА, НАРУШАВАЛИ ИМ СЕ ПРАВАТА

"Не можете предварително да ограничите правата на който и да било, по подозрение, че ние го знаем и той имал някакви прояви – нали сме демократична държава", каза пред Нова телевизия Младен Маринов.

Коментар на Actualno.com: Да, нашата полиция не може. Тя и други неща не може, доста при това.

ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ И РИБАРИ "ПОГРЕБАХА" СТРУМА И ЯЗОВИР "ПЧЕЛИНА" (ВИДЕО)

Доброволци са установили, че в язовир "Пчелина" е измряла 2 тона риба, а държавните институции всъщност и това не са направили.

Коментар на Actualno.com: И тази седмица пример след пример, че раят е далеч!

БОРИСОВ: САМО "БЪЛГАРСКИ ПОЩИ" ЩЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ В СТРАНАТА (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов предложи на кабинета да забрани на частни фирми да се занимават с разпространението на печата на територията в цялата страна и възложи задачата на "Български пощи". Решението беше гласувано на Минситерски съвет, като допълнителна точка. На практика това означава, че от разпространението на хартиените вестници следва излезе депутатът от ДПС Делян Пеевски, който държи монопола в сектора през "Табак Маркет" АД.

Коментар на Actualno.com: Нещо на въпреки на г-н Пеевски ли говорите, г-н премиер? Или г-н Пеевски е купил "Български пощи" без официално да разберем?

ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ Е ОТКРИТ ДА СПИ ЗАД КАТ-ПАЗАРДЖИК, НО НЯМА ДА ПОЛУЧИ САНКЦИЯ

Пътен полицай е хванат да спи зад КАТ-Пазарджик, докато в същото време трябвало да патрулира, но няма да понесе санкции. Спънка се оказва закъснение при налагането на заповедта за дисциплинарно наказание "порицание" - тя е с дата след предвидения за това двумесечен срок. Това пък става основание да бъде отменена от Административния съд в тракийския град.

Коментар на Actualno.com: Да не се чудите защо правосъдието не работи - ето нагледният пример!

ЛИНЕЙКА С ПЛАКАТИ НА ГЕРБ СЕ ПОЯВИ В ДОБРИЧ (СНИМКИ)

След подаден сигнал до Общинска избирателна комисия (ОИК) Добрич от Мирослав Балчев от ПП "Възраждане" за извършено нарушение от местна коалиция ГЕРБ (СДС) за злоупотреба с медицинско оборудване и използването му за предизборни цели от страна на кандидата за кмет на Добрич Надежда Петкова, се оказва, че проблем няма. В решение на комисията от 21 октомври е посочено, че линейката е наета от 15.10.2019 г. до 25.10.2019 г. срещу заплащане за извършване на профилактични прегледи и че тази линейка е е част от услугите, които предлага "МБАЛ Добрич".

Коментар на Actualno.com: Ама как, то линейките и такава функция си имат, предизборна - вие не знаехте ли?

Четвъртък, 24 октомври

ЩЕ ОТПИШЕ ЛИ НАП 20 МЛРД. ЛЕВА ДАНЪЦИ КАТО НЕСЪБИРАЕМИ?

НАП смята да отпише 85% от несъбраните след 2017 г. данъци. Общо те са 29.780 млрд. лева, а частта, която ще бъде отписана, е около 20 млрд. лева. Това стана ясно от одита на Сметната палата на дейността на НАП по събирането на данъци, осигуровки и всички останали държавни вземания в периода 2013-2016 г.

Коментар на Actualno.com: Че колко пък е това, дребни пари, хайде стига драми

ОСВОБОДИХА ОТ АРЕСТА ЕДИНСТВЕНИЯ ОБВИНЕН ЗА РАСИСТКИЯ СКАНДАЛ НА БЪЛГАРИЯ - АНГЛИЯ

Постановлението на съда беше взето на база на нови доказателства, от които става ясно, че на футболния мач е присъствал не подсъдимият Цветан Гечев, а неговият близнак Димитър Гечев.

Коментар на Actualno.com: Ко? Ньеее!

НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ ИЗБУХНА СРЕЩУ ОПОНЕНТ НА ГЕШЕВ, АРЕСТУВАХА ГО (ВИДЕО)

Издателят на ПИК Недялко Недялков избухна срещу опонент на избора на Иван Гешев за главен прокурор - Николай Стайков. Стайков е журналист и един от основателите на Атикорупционния фонд, беше и сред активните протестиращи срещу кабинета "Орешарски". Във видео, качено от самия Стайков, се вижда как той получава заплахи и обиди от Недялков: "Tи си голям мъж", "джендърче" и "Ти ще ми паднеш бе, ей".

Коментар на Actualno.com: Рунд свободен! Ето ги и клакьорките!

Петък, 25 октомври

БОРИСОВ КАТЕГОРИЧНО СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ РАЗГОВОРА ЗА ИВАН ГЕШЕВ

Премиерът укори блокадата на Орлов мост и посочи, че законът е ясен – като искаш да протестираш някъде, отиваш и подаваш документи. "Който е пръв, получава място – след това ти определят друго място", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Коментар на Actualno.com: При това ниво, по-добре да слушаме само лафовете му - поне разсмиват без твърде горчиви сълзи!

ЕС ИСКА ОТЛАГАНЕ НА BREXIT, НО НЕ ЗНАЕ С КОЛКО

Европейският съюз приема, че има необходимост от ново отлагане на Brexit, но не постигна единодушие относно конкретната дата, съобщи говорителката на ЕК Мина Андреева след края на днешната среща на посланиците на общността.

Коментар на Actualno.com: Как с колко - плюс безкрайност!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители